Asiantuntijat kertovat: Nämä asiat on syytä muistaa polkupyörää ostaessa

Aikaisin alkanut kevät tekee pyöräsesongista pitkän. Moni suuntaa lähiaikoina polkupyöräkaupoille. Pyörän valintaan kannattaa satsata, sillä hyvin huollettuna pyörä toimii 10-15 vuoden kuluttua lähes kuin uusi.

Teknavi haastatteli asiantuntijoita, jotka tekivät omat ”muistilistansa” polkupyörän ostoon.

”Polkupyörän hinta jaetaan käyttöajalla ja ajetuilla kilometrimäärillä. Kannattaa satsata laatuun, sillä 10-15 vuoden kuluttua hyvin huollettu pyörä toimii edelleen melkein kuin uusi. Muutamia kymppejä ei kannata säästellä hankintahetkellä. Laatu, kestävyys ja toimivuus maksavat itsensä ajan mittaan takaisin. Fillari kannattaa pestä huoltaa säännöllisesti ja vähintään kerran vuodessa se olisi hyvä toimittaa ammattilaisen huollettavaksi.”
Ilkka Järvimäki, Pyöräily- ja Triathlon -lehden päätoimittaja

”Mieti käyttötarkoitus tarkkaan. Käytä asiantuntevaa polkupyörämyyjää apunasi fillarin valinnassa ja ehdottomasti koeaja pyörä ennen ostoa.”
Satu Helkama, Toimitusjohtaja Helkama Emotor Oy

”Käytä maalaisjärkeä. Pohdi mihin käyttöön pyörä tulee. Rungon tulee olla oikean kokoinen ja kaiken pitää olla oikein säädetty, jotta ongelmilta vältytään. Tarkista, että pyörällesi on tehty kunnollinen luovutushuolto. Meillä korjataan ja fiksataan turhan paljon netistä ostettuja pyöriä.”
Mika Saario, Myymälänhoitaja Velo & Oxygen -pyöräliike

”Koeaja pyörä aina ja käytä asiantuntevaa pyörämyyjää apuna valinnassa sekä mieti käyttötarkoitus tarkkaan ennen ostopäätöstä.”
Jukka Pinola, Tuotepäällikkö, Intersport Finland

Lisää polkupyöräasiantuntijoiden tietoa tulevan kauden trendeistä ja ostovinkeistä sekä muutamia mielenkiintoisimpia pyöräuutuuksia löydät Teknavin lehdestä.

Teknavi 6/2014: Polkypyörät – Laatua sen olla pitää

Teknavin vanhemmasta lehdestä puolestaan löytyy edelleen ajankohtaista ja mielenkiintoista tarinaa polkupyöräliikkeiden takahuoneista. Tapetilla on muun muassa polkupyörien omatoiminen huolto – mitä kannattaa tehdä itse, ja miten huollossa voi säästää?

Teknavi 6/2011: Pyörä kesäkuntoon