Mustang-spesiaali: Teknavin jättipaketti legendaarisesta jenkkimuskelista

Tänään Teknavissa vietetään erityistä Mustang-päivää. Illan tv-ohjelmassa (ke 2.12. MTV3 klo 22.40) Markku Alén ja Spede Pasanen kurvailevat Ford Mustangilla. Alénin Mustang-kurvailujen innoittamana Teknavi koosti yhteen jättipaketin legendaarisesta jenkkiautosta.

Teknavi oli alkukesästä Saksassa tutustumassa ensimmäisten joukossa täysin uuteen Mustangiin. Historiallisen nykyisestä mallista tekee se, että kyseessä on ensimmäinen Fordin toimesta Euroopan markkinoille tuotava malli. Näyttävän ulkokuoren lisäksi uusimmassa sukupolvessa on kiinnitetty erityistä huomiota eurooppalaisten makuun sopivaan ajettavuuteen ja laatuvaikutelmaan. Tutustu tarkemmin Teknavin Mustang-tarinoihin alta löytyvistä linkeistä.

Ulkomaan koeajojen lisäksi olemme ajaneet autoja kotimaan kamaralla. Tästä löydät Teknavin kokemukset kuuluisasta Ponista.

Koeajo: Ford Mustang GT – tuulahdus rapakon takaa
Koeajo: Ford Mustang – laatuvaikutelma ei vakuuta, mutta mitä väliä
Koeajo: Ford Mustang Convertible – ei urheilullisuutta, mutta tunnelmaa ja nautiskelua
Koeajo: Uskallatko sanoa naapurille, että ajat tällä Ford Mustangilla?

Mustangissa on aina ollut oma fiiliksensä. Tähän fiilikseen on hurahtanut myös useampi tunnettu suomalainen. Tästä löydät Teknavin Auto & Persoona -juttusarjan Mustang-tarinat:

Video: Harri Rovanperä Mustangistaan: ”Se piirtää niin pitkästi kahta mustaa viivaa ku haluaa”
Video: Janne Ahosen pinna kestää Mustangin ratin takana – ”Lähetään sitten tuolla moottoriradalla siitä viivalta”
Video: Tuoksu ja ääni tekevät auton – tästä Mustangista löytyy molempia

Mustangilla on hieno ja pitkä historia, johon tutustuimme tarkemmin uusimman sukupolven esittelyn myötä. Historiasta löytyy useita elokuvaesiintymisiä ja viimeisimpien joukosta löytyy autoihmisille tutun Ken Blockin näyttävä tuotos 850-hevosvoimaisella ja nelivetoiseksi rakennetulla Mustangilla.

Legendaarisen ponin tarina – tämä auto on päätynyt tuhansia kertoja elokuviin
Tämä mies osaa viihdyttää vauhtijuhlien yleisöä – menopelinä 850-heppainen veekasi