Katso video: Näin Apple Watch toimii käytössä

Teknavi kokeili Apple Watchia ennen sen myyntiintuloa Lontoon Apple Storessa. Kellon kokeileminen vaatii ajanvarauksen: Lontoossa jonotusaika oli kuitenkin lyhyt, vain viisi minuuttia. Ajan varannut pääsee kokeilemaan haluttuja rannekkeita ja kelloversioita ranteeseensa.

Käytön kannalta Apple Watchin ongelmana ovat kaksi allekkain olevaa fyysistä painiketta. Kruunua käytetään päänäkymässä navigoimiseen ja alla olevaa matalampaa näppäintä painamalla avautuu kommunikointisovellus. Painikkeiden käytön oppii nopeasti, mutta kellon käyttö voisi olla helpompaakin.

Kruunua pyörittämällä voi zoomata näytöllä olevia pieniä sovellusikoneita suuremmiksi. Zoomaus riittävän lähelle avaa kyseisen, näytön keskimmäisenä olevan zoomattavan sovelluksen.

Näytön pyyhkäisy alhaalta ylöspäin avaa koostenäkymän kaikkiin kelloon ladattuihin sovelluksiin. Käytännössä sovellukset voi siis käynnistää kahdesta eri paikasta.

Kruunun alapuolella olevan kommunikaationapin painaminen avaa sovelluksen, jonka avulla toiselle käyttäjälle voi lähettää viestejä, näytölle piirrettyjä kuvia tai sydämenlyöntejä. Sydämenlyönti lähetetään pitämällä kaksi sormea näytön päällä.

Applen älykelloa on kritisoitu epäapplemaisesta käyttölogiikasta. Kritiikille on sijansa, sillä kellon käyttäminen eroaa varsin paljon iPhonesta. Käyttäjän on tiedettävä, miten eri toiminnot käynnistetään, sillä kello ei ohjaa käyttäjää mitenkään.

Lyhyen käytön jälkeen osan nikseistä oppii, mutta kokemus jättää kaksijakoisen vaikutelman. Apple ansaitsee kuitenkin tunnustuksen siitä, että se on pyrkinyt selvästi erilaiseen käyttökokemukseen.

 

Katso video: Näin Apple Watch toimii käytössä

Apple Watchin myynti alkoi. Teknavi kokeili jo markkinoiden kuuminta älykelloa. Miltä se tuntuu? Entä miten se toimii? Katso videolta ensifiilikset. #Teknavi #AppleWatch

Posted by Teknavi on 24. huhtikuuta 2015