Älykellorintamalla hiljeni: Näitä kelloja odotetaan tänä vuonna

Alkuvuosi on ollut hiljaista aikaa älykellomarkkinoilla. Uusia malleja ei ole juurikaan nähty, ellei sellaiseksi lasketa Huawein naisille suunnattua versiota Watch-älykellosta.

Uutuuksia on kuitenkin tulossa, ja varsin mielenkiintoisia sellaisia. Kokosimme listan älykelloista, joita odotamme tämän vuoden aikana.

Apple Watch 2

Applen ensimmäinen älykellomalli esiteltiin suurelle yleisölle vuoden 2014 syksyllä. Myyntiin se tuli noin vuosi sitten keväällä. Toisesta versiosta odotetaan paljon, sillä sen uskotaan korjaavan monia ensimmäisen Watchin puutteita ja ongelmia. Apple saattaa esitellä kellon jo tässä kuussa, samaan aikaan kun se lanseeraa uuden tabletin ja halvemman version iPhonesta.

Erityisen suuri mielenkiinto kohdistuu akun kestoon. Watchin akun kesto ei ole mairitteleva, mutta toisaalta ei huonoimmastakaan päästä. Ensimmäisen version kohdalla Apple joutui luopumaan joistakin toiminnallisuuksista, koska akun kesto olisi jäänyt turhan heikoksi. Tämän takia esimerkiksi Watchin prosessori tuntuu ajoittain hitaanpuoleiselta.

Toinen mielenkiinnon kohde on kellon muotoilu. Apple Watchin ensimmäinen sukupolvi ei ole muotoilun juhlaa, sillä kello on neliskanttinen ja joidenkin mielestä jopa hieman lelumainen. Samaan aikaan kilpailijat kuten Samsung ja Huawei ovat esitelleet elegantimpia pyöreällä kellotaululla varustettuja älykelloja.

Kakkosversioon odotetaan omaa gps-vastaanotinta, jolloin sitä voisi käyttää juoksulenkillä ilman älypuhelinta. Toiveissa on myös vesitiivis rakenne.

Samsung Triathlon

Samsung toi viime vuoden lopulla myyntiin kehuja saaneen Gear S2 -älykellon, jonka erikoisuus on pyöritettävä kellotaulun kehys.

Nyt korealaisjätiltä odotetaan Gear S2:n Sport-mallin muotoilua käyttävää Triathlon-kelloa, jonka virallisesta nimestä ei ole vielä tarkkaa tietoa. Kelloa odotettiin jo Las Vegasin CES-messuilla tammikuussa, mutta sitä ei ole vielä julkaistu.

Kellossa on vahvistamattomien tietojen mukaan rannesykemittaus ja kellon voisi asettaa myös käyttäjän rintaan omalla kiinnityksellä. Kello on suunnattu Gear S2:sta enemmän fitness- ja kuntoilukäyttöön. Niin ikään vahvistamattomien tietojen mukaan kellossa olisi laskuri esimerkiksi kuntosaliharjoituksen toistojen laskemiseen. Näin ollen kyseessä on enemmänkin Fitbitin ja Garminin urheilukellojen kilpailija.

HTC:n älykello

Taiwanilaiselta HTC:lta odotettiin älykellojulkistusta Barcelonan mobiilikonferenssissa helmikuun lopussa, mutta sellaista ei tullut. Tuoreimpien tietojen mukaan HTC aikoo lanseerata älykellonsa huhtikuussa.

Kellosta ei tiedetä varmuudella juuri mitään, mutta valmistaja itse on jo hehkuttanut sen mullistavan älykellomarkkinat.

Vahvistamattomien tietojen mukaan kellossa on pyöreä näyttö 360×360 pikselin resoluutiolla.