DNA aloittaa 5G-palveluiden myynnin joulukuussa – aluksi tarjolle vain Kiinteä 5G korvaamaan kotien kuituyhteyksiä

DNA aloittaa 5G-palveluiden myynnin joulukuussa.

Kahdesta muusta Suomessa 5G-verkkonsa jo avanneesta operaattorista, Elisasta ja Teliasta, poiketen DNA:n 5G-palveluiden painopiste on 5G-puhelinten ja -reititinten sijaan aluksi kiinteiden yhteyksien korvaamisessa.

DNA on kertonut aloittavansa 5G-teknologiaan pohjautuvan Kiinteä 5G -palvelun myynnin joulukuussa. Se mahdollistaa nopean ja tasalaatuisen laajakaistayhteyden kotitalouksille, joihin ei esimerkiksi ole saatavissa kuituyhteyttä tai sen rakentaminen on kallista.

DNA:n Kiinteä 5G -palvelu on ensivaiheessa saatavilla valikoiduilla pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Turun pientaloalueilla, mutta saatavuus laajenee DNA:n 5G-verkon rakentamisen myötä ensi vuoden alkupuolella muihin suurempiin kaupunkeihin. DNA on testannut kiinteää 5G:tä jo Vantaalla ja Hyvinkäällä, ja nyt testaamisesta edetään kaupalliseen tarjontaan.

”Kiinteä 5G on erittäin kiinnostava palvelu, sillä se tulee antamaan avun monen kodin ja yrityksen riittämättömästä tiedonsiirtoyhteydestä johtuviin pulmiin. Palvelun saatavuudesta on jo tullut paljon kyselyitä. Olen todella iloinen, että voimme nyt kertoa palvelun myynnin alkamisesta joulukuussa”, toteaa DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen.

”Samanaikaisesti valmistaudumme myös muiden 5G-palveluiden myynnin aloitukseen. Tällä hetkellä esimerkiksi 5G-puhelinten valikoima on kuitenkin vielä erittäin suppea ja laitteiden suorituskyky on puutteellinen. Tuomme 5G-liittymät ja -puhelimet myyntiin vasta kun 5G-verkon peitto laajenee aidosti asiakkaita palvelevaksi ja 5G-puhelimista tulee teknologisesti kehittyneempiä malleja tarjolle”, Väisänen jatkaa.

Kotitalouksille tarjottavaa Kiinteä 5G:tä vastaava palvelu tulee tarjolle myös DNA:n yritysasiakkaille laajentamaan toimipisteyhteyksien saatavuutta.

DNA:n mukaan se tulee laajentamaan 5G-verkkoaan ripeästi uusille alueille, sillä matkaviestinverkkoa on valmisteltu jo pitkään kohti 5G-aikakautta. DNA:n verkkoon on tuotu 5G-kyvykästä teknologiaa, ja verkon kapasiteettia on kasvatettu uusia vaatimuksia vastaavaksi. DNA:n ensimmäiset 5G-pilottiverkot ovat käytössä Helsingin, Hyvinkään ja Porin keskusta-alueilla sekä vantaalaisella pientaloalueella Kiinteä 5G -palvelun testausta varten.

5G-investointien rinnalla DNA tehostaa ja laajentaa myös 4G-verkkoaan jatkuvasti. DNA:n näkemyksen mukaan 4G pysyy 5G:n tulosta huolimatta vielä pitkään matkaviestinverkkojen pääasiallisena teknologiana ja asiakkaiden eniten käyttämänä verkkona.

Elisa toi ensimmäiset 5G-laitteet myyntiin liittymien ohella jo kesällä ja Telia avasi 5G-liittymiensä ja -laitteiden myynnin nyt lokakuussa.