Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Xiaomilta uusi Mi4-huippuälypuhelin

Kiinalainen älypuhelinvalmistaja Xiaomi esitteli eilen uuden lippulaivaälypuhelimensa, Mi4:n. Kiinalaiset puhelinvalmistajat ovat kovaa vauhtia nousemassa Applen ja Samsungin rinnalle ja Xiaomi Mi4 vaikuttaakin ensisilmäyksellä erittäin laadukkaalta laitteelta.

Mi4:ssä on esimerkiksi iPhoneista tuttu metallirunko, jonka kerrotaan hylkivän sormenjälkiä ja vesiroiskeita. Xiaomin mukaan rungon valmistamiseen kuuluu 40 eri prosessia ja 193 eri työvaihetta, joten puhelimen laadukkuuteen on todella panostettu.

Laitteen teknisiin tietoihin kuuluu muun muassa viiden tuuman Full HD -näyttö, Android KitKat Xiaomin omalla MIUI 5 -käyttöliittymällä, Snapdragon 801 2,5 GHz:n kellotaajuudella ja 3 GB RAM:lla, 16 tai 64 GB sisäistä muistia, kahdeksan megapikselin etukamera, 13 megapikselin f1.8 takakamera (Sony Exmor RS IMX214), sekä käytännössä kaikki valtavirran älypuhelimet peittoava 3080 mAh akku.

Mi4:n ennakkotilaukset alkavat ensiksi Kiinassa 29.7. ja yhtiön arvion mukaan se saa älypuhelimen myyntiin kiinan ulkopuolisille markkinoille syyskuussa. 16-gigatavuisen version suositushinta on noin 240 euroa ja 64-gigatavuisen version noin 300 euroa.

Lisää tietoa:

Xiaomi Mi4- tuotesivu

Engadget