Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vuotokuva pyörtää huhut iPhonen katoavasta kuulokeliitännästä

Huhut ovat jo jonkin aikaa väittäneet, että Apple hylkäisi perinteisen 3,5 millimetrin kuulokeliitännän seuraavista iPhone-malleista. Uusin kuvavuoto kuitenkin näyttäisi tyrmäävän nuo huhut.

Ranskalainen Nowhereelse.fr onbongannut kiinalaissivusto Weibossa julkaistuja kuvia, joissa väitteen mukaan esiintyy ”iPhone 7:ään” kuuluva johtosarja. Johtosarja muistuttaa hyvin pitkälti iPhone 6s:ssä käytettyä johtosarjaa ja sisältää paikat niin Lightning- kuin kuulokeliitännöille.

Nimettömäksi jääneen julkaisijan kuviin kannattaa toki suhtautua varauksella, mutta saattaa olla, että kuulokeliitännän katoamista kauhistelleet iPhone-asiakkaat voivat vielä huokaista helpotuksesta. Ehkä Apple ei (aivan vielä) olekaan kuulokeliitännästä luopumassa.

Useissa aiemmissa huhuissa ja vuodoissa on arveltu, että ensi syksynä esiteltävässä seuraavassa iPhonessa ei perinteistä kuulokeliitäntää enää olisi, vaan ääni liikkuisi joko langattomasti tai Applen oman Lightning-liitännän kautta. Mitään erityisen vakuuttavia vuotokuvia ei kuitenkaan ole vielä näkynyt, joten kuulokeliitännän tilanne on jokseenkin auki. Vuotokuvia tultaneen kuitenkin näkemään kiihtyvällä tahdilla, kun virallinen iPhone-esittely hiljalleen lähestyy.

Muissa huhuissa ensi syksyn iPhone-uudistusta on arveltu hyvin maltilliseksi, ja suurimpia muutoksia lienevät aiempaa ohuempi muotoilu sekä mahdollisesti pölytiivis ja vedenkestävä rakenne. Ensi vuonna saatetaan sen sijaan nähdä perusteellisemmin uudistettuja iPhone-malleja.