Vaihtoehto Nokian tuleville Windows-puhelimille: Samsung Omnia W

Samsungin ensimmäinen Windows Phone -älypuhelinkäyttöjärjestelmän uudella Mango-versiolla toimiva puhelin on Omnia W. Se tulee kauppoihin marraskuussa, jolloin myös Nokian ensimmäisten Windows-puhelimien odotetaan saapuvan markkinoille.

Omnia W on vuosi sitten lanseerattua edeltäjäänsä Omnia 7:ää pienempi ja nopeampi. Puhelin säilyttää edeltäjästään tutun metallirungon ja istuu pyöristetyn muotonsa ansiota mukavasti käteen.

Omnia W:ssä on 3,7 tuuman kirkas ja värikylläinen Super AMOLED -näyttö, ja se on varustettu 1,4 gigahertsin suorittimella. Prosessoritehoa riittää moniajoon, joka onkin yksi Windows Phonen Mango-version tärkeimmistä uutuustoiminnoista. Laitteen HSPA+-modeemi mahdollistaa 14 megabitin latausnopeuden sekunnissa.

Sisäistä tallennustilaa Omnia W:ssä on 8 gigatavua.

Mangon myötä Omnia W:n valikot ja asetukset toimivat nyt suomen kielellä.

Puhelin toimii myös mobiilitukiasemana. Internet-yhteyden voi jakaa WiFin välityksellä muihin kannettaviin laitteisiin. Omnia W:llä voi myös katsella valokuvia, kuunnella musiikkia tai katsella elokuvia langattomasti AllShare DLNA -verkon kautta.

Mango tuo mukanaan useita työkäyttöön suunniteltuja ominaisuuksia, kuten salatut sähköpostit. Office-ohjelmat on integroitu käyttöjärjestelmään, niin että puhelimella pääsee kätevästi käsiksi Outlookin sähköposti- ja kalenteritoimintoihin ja että puhelimella voi kirjoittaa, muokata ja tallentaa Word-, Excel- ja PowerPoint-asiakirjoja.

Omnia W:n suositushinta on 369 euroa.

Teknari