ZTE Blade V8 julki – huokeampi älypuhelin kaksoiskameralla

ZTE on julkistanut CES-messujen yhteydessä vielä kolmannenkin älypuhelimen yleisöltä kerättyjen ideoiden perusteella luodun ja nyt joukkorahoituspalvelun kautta myytävän Hawkeyen sekä Blade V8 Pron jatkoksi.

Blade V8 Pron tavoin myös Blade V8:ssa on takana kaksoiskamera, mutta tässä tapauksessa 13 megapikselin pääkameran tukena on vain 2 megapikselin toinen kamera. Blade V8 Prossa molempien kameroiden tarkkuus on 13 megapikseliä.

Blade V8:ssa toisen kameran tehtäväksi jääkin lähinnä tallentaa syvyysinformaatiota, jonka perusteella ZTE:n mukaan Blade V8:lla voidaan ottaa myös ”3D-valokuvia”. Tältä osin hieman epäselväksi jää, mitä näillä 3D-kuvilla oikeasti tarkoitetaan. Kuvia voidaan ottaa useista eri kulmista, jonka jälkeen ohjelmisto yhdistää ne. Lisäksi toinen kamera mahdollistaa taustaltaan sumennettut boke-efektikuvat.

Blade V8:ssa on myös 13 megapikselin etukamera. Metallikuorisen Blade V8:n muita ominaisuuksia ovat 5,2 tuuman näyttö 1920×1080 pikselillä, sormenjälkitunnistin, Qualcommin Snapdragon 435 -järjestelmäpiiri ja 2 730 milliampeeritunnin akku. Tarjolle on tulossa kaksi versiota, 2 gigatavun RAM- ja 16 gigatavun tallennusmuistilla sekä vastaavasti 3 ja 64 gigatavun muisteilla.

ZTE:n puhelimet ovat tulleet harvakseltaan Suomessa myyntiin, mutta myös se on osoittanut viime aikoina aktivoitumisen merkkejä. Blade V8 on tulossa aluksi saataville esimerkiksi Venäjällä ja Japanissa helmikuussa ja tämän jälkeen ainakin Saksassa, Espanjassa ja Kiinassa maaliskuun aikana.