Uusi verkkokauppa Teknavi.com

ZENS esitteli 16 latauskelalla varustetun latausalustan – tuo markkinoille idean joka ei onnistunut Applelta

Alankomaalainen langattomaan lataukseen erikoistunut ZENS on julkistanut latausalustan peräti 16 latauskelalla. Kelojen määrän ansiosta ladattavan laitteen voi asettaa mihin tahansa.

ZENS LIBERTY -latausalusta lataa langattomasti kahta laitetta 30 watin teholla. Keskikokoisen tablettitietokoneen kokoisessa alustassa on yhteensä 16 latauskelaa, mikä mahdollistaa sen, että ladattavan älylaitteen voi asettaa alustalla mihin tahansa ilman huolta latautumisen keskeytymisestä.

Myös Applelta odotettiin pitkään useampaa laitetta lataavaa AirPower-alustaa. Yllättäen, monen vuoden kehitystyön jälkeen Apple joutui kuitenkin perumaan koko projektin alkuvuodesta 2019.

ZENS on Applen tavoitteessa onnistunut, ja sen LIBERTY-atausalusta tukee kaikkia älylaitteita, jotka ovat yhteensopivia langattoman latauksen Qi-standardin kanssa, minkä lisäksi mukana on erillinen USB-C-liitäntä ylimääräiselle ladattavalle laitteelle. Alusta on täysin yhteensopiva myös sekä Applen että Samsungin pikalataustekniikoiden kanssa.

Langattomasti alusta lataa samanaikaisesti kahta laitetta.
Langattomasti alusta lataa samanaikaisesti kahta laitetta.

Latausalustan mukana toimitetaan 45 watin virtakaapeli itse alustalle, ja mukana on sopiva pistoke niin Euroopassa, Isossa-Britanniassa kuin Yhdysvalloissakin käytettäväksi.

Saatavilla on myös rajoitettu lasinen versio.
Saatavilla on myös rajoitettu lasinen versio.

ZENS LIBERTY -latausalusta pääosin puusta valmistetulla Kvadrat-pinnoitteella maksaa 139,99 euroa, ja lisäksi julkaistaan rajoitettu lasipintainen erä, jonka läpinäkyvyyden ansiosta latauskelat voi nähdä. Glass edition maksaa 179 euroa.

Latausalusta julkaistaan valituilla markkinoilla marraskuussa 2019.