Uusi verkkokauppa Teknavi.com

YouTuben livelähetykset avautuvat kaikille ja saapuvat puhelimiin

YouTube on ilmoittanut tuovansa live-videomahdollisuudet kaikkien käyttäjien saataville. Uusien mobiiliominaisuuksien avulla Googlen videopalvelu lähtee suoraan kilpaan muun muassa Facebook Liven ja Periscopen kanssa.

Suorat videolähetykset ovat olleet mahdollisia YouTubessa jo useita vuosia, mutta ominaisuutta ovat pääasiassa päässeet hyödyntämään vain suuremmat kanavat. Maaliskuussa ilmoille nousi kuitenkin huhuja uudesta, vaivattomasta ja kaikille käyttäjille tarkoitetusta live-videosovelluksesta.

Nyt kyseinen palvelu tekee tuloaan. Erillisen sovelluksen sijaan uusi live-toiminto leivotaan kuitenkin suoraan osaksi varsinaista YouTube-sovellusta.

Jatkossa suorien videolähetyksien luominen onnistuu kaikilta YouTube-käyttäjiltä suoraan palvelun mobiilisovelluksesta. Live-lähetyksen aloittaminen tapahtuu hyvin yksinkertaisesti kaappauspainiketta painamalla ja videon thumbnail-kuvan valinnalla. Lähetyksen aikana seuraajat voivat keskustella reaaliaikaisessa chatissa videota katsellessaan.

YouTuben mukaan uuden ominaisuuden sisällyttäminen mobiilisovellukseen tuo mukanaan monia vahvuuksia. Lähetykset ovat vaivattomia aloittaa ja niitä käsitellään aivan kuten muitakin videoita. Live-videot löytyvät siis erilaisilta suosituslistoilta tai hakuominaisuutta hyödyntämällä.

Uudet YouTube-videotoiminnot lanseerataan parhaillaan meneillään olevassa VidCon-tapahtumassa Yhdysvalloissa. Ensimmäisenä mobiilien live-videoiden käyttäjiksi pääsee joukko tunnettuja ”tubettajia”, mutta toiminto avataan hieman myöhemmin myös muille käyttäjille.