Uusi verkkokauppa Teknavi.com

YouTube VR vie videopalvelun virtuaalitodellisuuteen

YouTube VR -sovellus on nyt tällä viikolla julkaistu ja ladattavissa Googlen Playsta.

Nimensä mukaisesti YouTube VR vie suositun videopalvelun virtuaalitodellisuuteen. Toistaiseksi YouTube VR on tuettu käytettäväksi Googlen Daydream View -virtuaalitodellisuussilmikon kanssa.

Googlen Daydream View -laitteiden toimitukset ensimmäisissä maissa alkoivat virallisesti 10. marraskuuta. Suomi ei kuulu Daydream View’n tai sen sisään sujahtavien Googlen Pixel ja Pixel XL -puhelinten ensimmäisiin myyntimaihin eikä myyntiintulosta täällä ole vielä mitään tietoa.

YouTubessa parhaiten VR-laseilla katseltavaksi sopivat 360 asteen videot, mutta sovelluksen kautta onnistuu myös aivan tavallisten videoiden katselu.

Luonnollisesti myös YouTube VR:ssä pääsee käsiksi omiin seurattuihin kanaviin, soittolistoihin, aiemmin katsottuihin sekä katsottavaksi listattuihin videoihin. YouTube VR:n ohjaus tapahtuu puheella tai näppäimistöllä. Sovellus tukee myös tilaääntä, joten ääni kuulostaa erilaiselta eri suuntiin katsottaessa.

Google on julkaissut Play-kaupan kautta myös muita sen Daydream-virtuaalitodellisuusalustaan lukeutuvia sovelluksia: VR-sovelluksia esittelevän Daydream-pääsovelluksen ohella tarjolle ovat tulleet Daydream Keyboard sekä Androidiin pinnan alle VR-tuen tuova VR-palvelut -paketti.