YouTube lopettaa kopioimansa ominaisuuden: tarinat poistuvat palvelusta

Tarinapäivitykset katoavat YouTubesta juhannuksen tienoilla.

Kopioidun ominaisuuden suosio näyttää jääneen laimeaksi.

Pystysuuntaiset, TikTokista tutut lyhytvideot ovat tätä nykyä sosiaalisen median viihdepalveluiden kenties kuumin ominaisuus, mutta vain vähän aikaa sitten tarinat olivat kaikkien huulilla. Kymmenet palvelut YouTubesta Instagramiin ja Netflixistä LinkedIniin julkaisivat omia muunnelmiaan tarinoista, mutta suuri menestys jäi usein haaveeksi.

Myös YouTubessa tarinoita on kenties katseltu liian laiskasti, sillä niiden on määrä pian poistua palvelusta. Tarinapäivitykset katoavat kokonaan 23. kesäkuuta, minkä jälkeen niitä ei enää voi katsella tai julkaista.

Tarinat eivät saavuttaneet YouTubessa suurta suosiota.

Tarinat saapuivat YouTubeen alun perin vuonna 2018, jolloin ne tuotiin yli 10 000 tilaajaa keränneiden tuottajien saataville. Kaikille ominaisuutta ei milloinkaan julkaistu, ja niiden päämääränä olikin tarjota väylä lyhyille, kulissien takaisia tunnelmia sisältäville katsauksille, jotka tarkemmin valottivat tuottajien arkea.

Tarinapäivitykset olivat katseltavissa seitsemän vuorokautta, minkä jälkeen ne katosivat itsekseen julkaisumuodolle tyypilliseen tapaan.

YouTube aikoo tiedottaa tarinoiden poistumisesta tuottajille erikseen lähiaikoina.

Vastedes YouTube kohdistaa panostustaan yhä ennemmän suoriin lähetyksiin, Shorts-lyhytsisältöön sekä tietenkin perinteisiin videoihin. Tarinat katoavat videopalvelusta 23. kesäkuuta 2023.