Uusi verkkokauppa Teknavi.com

MobilePay avautuu kaikkien pankkien kumppaniksi

MobilePay on laajentunut henkilöiden välisistä maksuista maksutavaksi kaupoissa ja monessa muussa eri tilanteessa.

Danske Bank on kertonut avaavansa MobilePay-mobiilimaksusovelluksensa kaikkien kiinnostuneiden pohjoismaisten pankkien käyttöön.

Nordea on jo päättänyt liittyä MobilePay-kumppaniksi Tanskassa ja Norjassa.

Danske Bankin kehittämää MobilePayta ovat jo tähän astikin voineet käyttää eri pankkien asiakkaat vapaasti. Käyttöön on vaadittu luotto/maksukortti ja pankkitili, mutta ne ovat voineet olla muistakin pankeista kuin Danske Bankilta.

MobilePay pysyy jatkossakin ilmaisena henkilöasiakkaille ja kaikkien pankkien asiakkaiden käytettävissä.Uusi yhteistyömalli mahdollistaa kuitenkin myös kumppanuuspankkien asiakkaille aikaisempaa nopeammat ja kustannustehokkaat maksut suoraan tililtä tilille.

Uusi yhteistyömahdollisuus lisää myös yleisesti muskeleita MobilePayn taakse ja vähentää markkinoille syntyvien vaihtoehtojen määrää. MobilePay-maksut kaupoissa vaativat sopimuksen kauppiaalta, joten laajan käytettävyyden osalta on tärkeää ettei kilpailevia mobiilimaksutapoja synny liian montaa.

Uuden yhteistyömallin tavoitteeksi kerrotaan kehittää MobilePaysta entistäkin parempi mobiilimaksualusta sekä yksityishenkilöille että yrityksille.

– MobilePayn avulla voimme tarjota pohjoismaisille henkilö- ja yrityskäyttäjille yhden maailman kattavimmista mobiilimaksuratkaisuista. Uusien kumppanuuksien ansiosta MobilePay tulee entistä useamman käyttäjän ulottuville. Yhteistyö muiden pankkien kanssa vauhdittaa myös tuotekehitystä, minkä ansiosta voimme tarjota jatkossakin parhaan käyttäjäkokemuksen, kertoo Danske Bankin johtoryhmän jäsen Tonny Thierry Andersen.

Danske Bank odottaa useiden muiden pankkien lähikuukausina liittyvän MobilePay-kumppaneiksi Tanskassa, Norjassa ja Suomessa. Osana muutoksia Danske Bank aikoo myös muuttaa MobilePayn tytäryhtiöksi, jolla on oma hallituksensa eikä MobilePayta enää jatkossa mainosteta Danske Bankin palveluna.

Suomessa MobilePaylla on yli 400 000 lataajaa ja Pohjoismaissa jo yhteensä yli 3,5 miljoonaa. Suomessa MobilePayn käyttöönotto kaupoissa on vasta alkutekijöissään, mutta Pohjoismaissa sillä on myös 27 000 yritysasiakasta, joista 4 800 on verkkokauppoja. Vuonna 2016 MobilePayn kautta odotetaan tapahtuvan Pohjoismaissa yli 180 miljoonaa transaktiota, joiden arvo on yli 5 miljardia euroa. Lähes 25 prosenttia transaktioista tapahtuu kaupoissa.