Google hylkää modulaarisen palapelipuhelimensa

Google on keskeyttänyt Project Aran eli sen modulaarisen, vaihdettavista paloista koostuvan älypuhelimensa kehitystyön. Kehitystyön lopetuksesta raportoi ensimmäisenä lähteisiinsä perustuen Reuters.

Vielä toukokuussa Google kertoi suunnanmuutoksesta Aran kehityksessä hieman yksinkertaisempaan suuntaan. Tuolloin laitteesta luvattiin kehittäjäversio vielä syksyllä ja varsinainen myyntiversio ensi vuonna 2017.

Reilut kolme kuukautta aiemmin kuultuihin uutisiin nähden nyt tapahtunut kehitystyön lopetus on suuri yllätys.

Jo Googlen Motorolan omistuksen aikana käynnistyneen ja Googlella sittemmin jatkuneen projektin tavoite modulaarisesta puhelimesta oli laajempi ja kunnianhimoisempi kuin esimerkiksi suomalaisen startup-yrityksen PuzzlePhone-puhelimessa.

Project Aran kehitystyön lopetuksen kerrotaan olevan osa laajempaa Googlen laitteiden kehityksen ja liiketoiminnan virtaviivaistamista. Google yhdisti laitteensa Motorolalta palanneen Rick Osterlohin alaisuuteen aiemmin tänä vuonna.

Reutersin mukaan vaikka Google itse ei ole tuomassa tarjolle Project Ara -puhelinta, voi se tehdä yhteistyötä kumppaneiden kanssa tuodakseen teknologian markkinoille, esimerkiksi lisensointisopimusten kautta.