Apple osti suomalaisyrityksen - Beddit-unenseurannasta tuli menestystarina

Apple on ostanut suomalaisen unenseurantaan keskittyneen Bedditin. Tieto yrityskaupasta paljastui Bedditin päivitettyä tietosuojaselostettaan kertomaan asiasta.

”Apple on ostanut Bedditin. Henkilökohtainen datasi kerätään, käytetään ja julkaistaan Applen tietosuojakäytännön mukaisesti”, kertoi Beddit sovelluspäivityksensä yhteydessä.

Beddit-palvelu muodostuu ohuesta, lakanan alle sijoitettavasta sensorista ja sovelluksesta, jonka avulla mittaustuloksia voi seurata. Beddit tarjoaa mittaustensa perusteella tietoa muun muassa unen laadusta, kestosta, liikkeistä yön aikana, sydämen toiminnasta, hengityksestä ja kuorsauksen määrästä kuin myös nukkumisolosuhteista – lämpötilasta ja kosteudesta. Samoin sovellus antaa vinkkejä, miten nukkumistaan voi parantaa.

Yritys on perustettu jo vuonna 2006, mutta Beddittinä se  aloitti toimintansa vuonna 2011. Apple on ollut Bedditin merkittävä jälleenmyyjä. Jo marraskuussa 2015 Bedditiltä kerrottiin myynnin Applen verkkokaupassa ylittäneen odotukset.

Beddit oli ensimmäinen suomalainen Applen kuluttajamyyntiin päässyt teknologiatuote. Beddit panosti paljon Apple-yhteensopivuuteen sekä toi tarjolle myös muun muassa Apple Watch -sovelluksen, josta tietoja pystyi myös seuraamaan.

Luonnollisesti Beddit yhdistyi myös Applen HealthKitin kautta Applen Terveys-sovellukseen.

Beddit keräsi historiansa aikana rahoitusta ainakin 6 miljoonaa euroa. Applen maksamasta kauppahinnasta tai kaupan muista ehdoista ei ole toistaiseksi mitään tietoa.