Yhdellä painalluksella navigointiohjeet kotiin – näin se onnistuu Android-puhelimella

Pitkä painallus kotinäkymässä avaa tämänkaltaisen näkymän. Widgetin voi lisätä valitsemalla Pienoisohjelmat.

Monet käyttävät tätä nykyä älypuhelimiaan myös navigointiin, kun tarkoitus on liikkua vierailla seuduilla. Kun on aika suunnata vierailta mailta kotia kohti, olisi erinomaisen kätevää, jos puhelin osaisi helposti, ilman ainaista osoitteen näpyttelyä, kertoa parhaan reitin kotiin. Android-puhelimessa tällaisen widgetin, eli pienoissovelluksen, asettaminen käy helposti, ja näin puhelin antaa ajo-ohjeet kotiin jatkossa nopeasti yhdellä näpäytyksellä.

Pienoisohjelmavalikosta löytyy Reittiohjeet 1 x 1.

Widgetin, eli pienoisohjelman pääsee lisäämään pitkällä painalluksella missä tahansa tyhjässä kohdassa puhelimen kotinäkymää. Esiin tulee mahdollisuus lisätä kotinäkymään pienoisohjelma, ja avautuvasta valikosta selaamalla löytyy pieni Google Mapsin kuvake otsikolla ”Reittiohjeet 1 x 1”. Kuvakkeen saa valittua jälleen pitkällä painalluksella, ja kun kuvake on asetettu sopivalle paikalle kotivalikkoon, Google Maps kysyy osoitetta, johonreittiohjeet haluaa jatkossa saada yhdellä näpäytyksellä.

Widget kysyy osoitetta, johon pikainen navigointiohje jatkossa tarjotaan.

 

Osoite kannattaa kirjoittaa huolella, postinumeroa ja paikkakuntaa myöden, että sovellus varmasti osaa jatkossa suunnistaa oikeaan kaupunkiin tai kuntaan. Pakko ei tietenkään ole kirjoittaa kotiosoitetta, vaan pikaisen navigointiohjeen voi kirjoittaa mihin tahansa haluamaansa kohteeseen. Lisäksi sovellus antaa mahdollisuuden valita haluttu kulkuneuvo, eli neuvooko sovellus navigointiohjeet esimerkiksi omalla autolla tai jalan liikkuvalle.

Lopputuloksena kotivalikossa on pikavalintana reittiohjeet kotiin tai muuhun haluttuun paikkaan.

 

Kun haluttu osoite on syötetty, ilmestyy kotivalikkoon kuvake, joka yhdellä näpäytyksellä johtaa suoraan Google Mapsiin ja navigointiohjeisiin, joissa lähtöpisteenä on kulloinenkin sijainti ja määränpäänä ennalta määritetty suosikki.