Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Xplora 4 tuli myyntiin Suomessa – lapsille suunnattu vedenkestävä rannekellopuhelin paikannustoiminnoilla

Lapsille suunnattuihin rannekellopuhelimiin erikoistunut Xplora Mobile on tuonut Suomessa myyntiin uuden Xplora 4 -mallinsa.

Uutuus on jatkoa aiemmin kesällä Suomessa myyntiin tuodulle Xplora 3S:lle.

Xplora 4:llä voi soittaa, lähettää ja vastaanottaa tekstiviestejä sekä se mahdollistaa lapsen sijainnin seuraamisen. Kellossa ei ole nettiselainta, sovelluksia tai pelejä. Laite on tarkoitettu ensimmäiseksi puhelimeksi lapsille esimerkiksi 4-10 vuoden iässä.

Uudessa Xplora 4:ssä on aiempia malleja tehokkaampi suoritin, 2 megapikselin etukamera videokuvausmahdollisuudella, enemmän tallennustilaa ja parempi vedenkestävyys. Lisäksi uudessa mallissa teknisenä perustana on Android-käyttöjärjestelmä. Laite toimii 2G/3G/4G-verkoissa ja paikannus hyödyntää mobiiliverkon ohella Wi-Fi- ja GPS-signaaleja.

Xplora 4:ää hallinnoidaan vanhempien omaan puhelimeensa lataamalla sovelluksella. Vain huoltajan sovelluksen kautta tallennetut numerot voivat soittaa ja lähettää viestejä lapsen puhelimeen. Sovelluksen kautta on mahdollista asettaa myös turva-alueita, joilta poistuttaessa huoltaja saa ilmoituksen, sekä aktivoida koulutila, jolloin puhelin ei häiritse oppitunteja toimiessaan vain kellona lukuun ottamatta SOS-hätäpuheluja.

Xplora 4:n akunkestoksi luvataan kolme päivää (60 tuntia) ja laite on vedenkestävä IPX8-luokitellusti kestäen upotuksen 30 minuutin ajaksi 1,5 metrin syvyyteen. Kellon toimintoihin kuuluu myös askelmittari, jonka toivotaan kannustavan lapsia liikkumaan.

Xplora 4:n hinta on 199 euroa. Laite sisältää valmiiksi asennetun SIM-kortin, jonka liittymä toimii Elisan verkossa sekä lisäksi EU-alueella. Liittymän rajaton käyttö sisältyy Xploran kuukausimaksuun, joka on 12 euroa kuukaudessa, tai 11 euroa kuukaudessa 6 kuukauden tai 10 euroa kuukaudessa 12 kuukauden ennakkomaksulla.

Xplora 4 on jo saatavilla Gigantista, Verkkokauppa.comista ja Xploran omasta verkkokaupasta. Lisäksi myynti on laajenemassa XXL-ketjuun.

Xploran mukaan sen tuotteet täyttävät markkinoiden ainoana CE-merkinnän, CE-standardin mukaisten RF-radiovaatimuksten ja EU:n tietosuoja-asetuksen GDPR:n vaatimukset.

”Xplora on markkinoiden ainoa älypuhelinten tapaan testattu ranteessa pidettävä lasten puhelin ja sen sijaintipaikannus on tarkasti suojattu. Lapsen puhelimen käytölle on luotu turvallinen ympäristö, jossa ei ole vaaraa sille, että lapsi altistuu sopimattomalle sisällölle tai säteilylle”, toteaa Xplora Mobilen Suomen toimitusjohtaja Timo Vaskio.

”Näemme koko ajan enemmän merkkejä siitä, että vanhemmat haluavat vaihtoehtoja liian addiktoivina pitämilleen älypuhelimille. Tämä nousi selkeästi esille myös keväällä yhdessä IRO Researchin kanssa toteuttamassamme tutkimuksessa, jossa haastattelimme 300 suomalaisvanhempaa. Missiomme on edesauttaa sitä, että lapset saavat olla lapsia mahdollisimman pitkään. Liikkuminen, leikkiminen ja maailman tutkiminen ovat siinä avainasemassa”, Vaskio toteaa.

Xploran mukaan se on jo Pohjoismaiden suosituin lasten puhelin yli 40 000 myydyllä tuotteella. Ylivoimaisesti merkittävintä suosio on toistaiseksi Norjassa, jossa Xplora on alakouluikäisten ja sitä nuorempien kategoriassa myydyin puhelin.