Sonyn uudella huippupuhelimella kovat kehut – paras kamera

DxOMark on jo pitkään testannut ja pisteyttänyt eri älypuhelinten kameroita ja Sonyn uusin lippulaiva on saanut sivustolta harvinaisen lämpimän vastaanoton. Pisteskaalalla nollasta sataan DxOMark antaa Xperia Z5:lle 88 pistettä valokuvauksesta ja 86 pistettä videokuvauksesta. Täten Sony kiilaa tiukasti aiemmin ykkösenä olleen Galaxy S6 Edgen edelle, joka on saanut 88 ja 84 pistettä vastaavista kategorioista.

Kehuja Xperia Z5 saa muun muassa kuvien hyvästä valkotasapainosta, tarkennuksesta ja yksityiskohtien säilyttämisestä niin kirkkaassa kuin hämärässä valaistuksessa. Videokuvauksessa kameran kuvanvakain tekee niin ikään hyvää jälkeä jättäen pahimmat kilpailijat taakseen. Kritiikkiä tulee vastaavasti taivaan ”puhkipalamisesta” korkean dynamiikan tilassa ja automaattitarkennuksen hitaudesta heikommassa valaistuksessa. Kaiken kaikkiaan Xperia Z5:n hyvät puolet kuitenkin jättävän yksittäiset heikkoudet taakseen.

Vielä toistaiseksi DxOMarkei ole julkaissut arvosteluja kaikista tuoreista älypuhelimista ja esimerkiksi Applen uudet iPhone 6s- ja iPhone 6s Plus -mallit odottavat vuoroaan. Viime vuonna julkaistut iPhone 6 -mallit saivat aikoinaan testissä 82 pistettä sadasta, joten jää nähtäväksi pystyykö Apple lunastamaan iPhone 6s:n uudistetulla kameralla ykköspaikan itselleen. Applen lisäksi myös ainakin Microsoftilta on tulossa loppuvuonna uusia lippulaivamalleja, joiden odotetaan käyttävän kahdenkymmenen megapikselin ZEISS-optiikalla varustettua kameraa.

Uusi kamerasovellus Xperia Z5:ssä.