Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Xiaomi Smart Band 7 -aktiviisuusranneke Euroopan markkinoille 59,99 euron suositushinnalla - edeltäjää suurempi näyttö ja monipuolisemmat toiminnot

Xiaomi Smart Band 7 on varsin monipuolinen aktiivisuusranneke.

Xiaomi on esitellyt tänään globaaleille markkinoilleen jo aiemmin 24. toukokuuta Kiinan kotimarkkinoilleen julkistamansa uuden Smart Band 7 -aktiivisuusrannekkeensa.

Euroopassa ensimmäisillä markkinoilla 21. kesäkuuta alkaen saataville tulevan Xiaomi Smart Band 7:n suositushinta on 59,99 euroa, mutta osin tarjolla on 49,99 euron myynnin alkuvaiheen tarjous.

Erikseen Smart Band 7:n saatavuudesta Suomessa Xiaomi ei ole vielä tiedottanut.

Smart Band 7:n lisäksi Xiaomi esitteli tänään globaaleille markkinoille 12,4 tuuman Xiaomi Book S -tietokoneen, Xiaomi Electric Scooter 4 Pro -sähköpotkulaudan ja Xiaomi TV A2 -sarjan älytelevisiot.

Muotoilultaan Xiaomi Smart Band 7 jatkaa edeltäjänsä linjoilla, mutta AMOLED-näytön koko on kasvanut 25 prosenttia 1,62 tuumaan. Xiaomi Smart Band 7:n näytön tarkkuus on 490×192 pikseliä verrattuna 486×152 pikseliin Smart Band 6:ssa. Pikselitiheys näytössä on 326 pikseliä tuumaa kohti ja kirkkaus yltää 500 nitiin. Näytön pintana on 2.5D-lasi.

Rannekkeet ovat antibakteerista TPU-materiaalia, ja eri rannekevärivaihtoehtoja ovat valkoinen, musta, sininen, pinkki, vihreä ja oranssi.

Xiaomin mukaan Smart Band 7:ssä on päivitetty piiri, jonka ansiosta sen käyttöliittymä toimii entistä sulavammin. Uusia erilaisia kellotauluja on yli 100 kappaletta, ja mukana on myös vähävirtainen aina päällä näyttö -tila yksinkertaistetuilla kellotauluilla. Luonnollisesti Xiaomi Smart Band 7:ssä on monipuoliset toiminnot aktiivisuuden ja harjoitusten seurantaan. Tuettuna on 120 harjoitustilaa, minkä lisäksi ominaisuuksiin kuuluvat optinen sykemittaus, vuorokauden ympäri jatkuva veren happipitoisuuden mittaus, askeleiden ja poltettujen kalorien seuranta sekä unen seuranta.

Aktiivisuusranneke osaa myös arvioida harjoitusten kuormittavuutta viimeisen seitsemän päivän ajalta ja tehdä suosituksia sen perusteella sekä arvioida palautumisaikaa. Harjoitusten aikana Smart Band 7 ohjaa myös tavoitteiden kannalta oikealle sykealueelle. Xiaomi Smart Band 7 soveltuu myös uintikäyttöön neljällä erilaisella uintityylin tunnistuksella, ja se on 5ATM-luokitellusti vedenpitävä 50 metriin asti.

Paritettuun laitteeseen Xiaomi Smart Band 7 yhdistyy Bluetooth LE 5.2 -yhteydellä. Laite on yhteensopiva Android 6.0 ja iOS 10.0 -käyttöjärjestelmäversioiden ja uudempien kanssa. Akun kapasiteetti on 180 milliampeerituntia. Tyypillisessä käytössä akunkesto yltää jopa 15 päivään, raskaassa käytössä 9 päivään.

Painoa Xiaomi Smart Band 7:llä on 13,5 grammaa ja mitat ovat 46,5 x 20,7 x 12,25 millimetriä. Runko on polykarbonaattimuovia.

Xiaomin aktiivisuusrannekkeet ovat kokonaisuutena olleet varsin suosittuja, sillä Xiaomin mukaan niillä on yhteensä 140 miljoonaa käyttäjää. Lisäksi Smart Band 7:n myynti Kiinassa on ylittänyt alle kuukaudessa jo miljoonan kappaleen rajan.