Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Xiaomi julkisti vakio-Androidilla varustetun Android One -älypuhelin Mi A3:n

Xiaomi on julkistanut uuden Mi A3 -älypuhelinmallinsa. Puhelin on saapunut myyntiin jo tänään 17. heinäkuuta valituilla Euroopan markkina-alueilla, ja myyntiintuloa laajennetaan hiljalleen tulevina viikkoina. Xiaomi Mi A3:n suositushinta 64 gigatavun tallennusmuistilla on 249 euroa ja 128 gigatavun tallennusmuistilla 279 euroa.

Aiempien Xiaomin A-sarjan älypuhelinten tavoin uutuus on varustettu Xiaomin oman MIUI-ohjelmiston sijaan puhtaalla vakio-Androidilla ja kuuluu Android One -ohjelmaan, mikä takaa sille myös kattavan päivitystuen sisältäen kaksi vuotta käyttöjärjestelmäpäivityksiä sekä kolme vuotta säännöllisiä tietoturvapäivityksiä.

Mi A3 on loppujen lopuksi teknisiltä ominaisuuksiltaan täysin identtinen Kiinassa aiemmin julkistetun Mi CC9e:n kanssa. Tämä on hienoinen pettymys näytön osalta: myös Mi A3:ssa 6,088 tuuman AMOLED-näytön tarkkuus on vain 1560×720 pikselin HD+ -tasoa eli näyttö tarjoaa 282 pikseliä tuumaa kohti.

Sormenjälkilukija löytyy näytön alta.

Xiaomi Mi A3.
Xiaomi Mi A3.

Takana Mi A3:ssa on 48 megapikselin pääkamera 0,8 mikronin pikselikoolla ja f/1,79-aukolla, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla sekä 2 megapikselin kolmas kamera syvyystietojen keräämiseen. Näyttöloveen sijoitetun etukameran tarkkuus on 32 megapikseliä ja aukon koko f/2,0.

Mi A3:n sisältä löytyy Qualcommin vielä tuore Snapdragon 665 -järjestelmäpiiri. Kahdeksanytiminen Snapdragon 665 -järjestelmäpiiri on valmistettu 11 nanometrin tuotantoprosessilla ja sen kellotaajuus yltää korkeimmillaan 2 gigahertsiin. Grafiikkasuorittimena piirissä on Adreno 610.

Lisäksi Mi A3:ssa on 4 030 milliampeeritunnin akku tuella 18 watin pikalatauksella USB-C-liitännän kautta. Mi A3:ssa on myös infrapunalähetin kauko-ohjainkäyttöön sekä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Tallennusmuisti on laajennettavissa microSD-muistikortilla.

Värivaihtoehtoja on kolme – musta, sininen ja valkoinen.