Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Xiaomi ei aio tiivistää puhelimiaan vedenpitäviksi – syitä on kaksi

Xiaomi on tunnettu puhelimista, jotka tarjoavat kovia tehoja tai muita yllättäviä ominaisuuksia halpaan hintaan. Kiinalaisvalmistaja ei kuitenkaan ole lähtenyt tiivistämään puhelimiaan vedenpitäviksi, vaikka kuluttajat ovatkin sitä toivoneet. Yhtiön perustaja on nyt antanut parikin syytä tälle linjaukselle.

Älypuhelinten vedenpitävyyttä on nähty markkinoilla vaihtelevasti. Samsung palautti korkeamman IP-luokituksen huippupuhelimiinsa Galaxy S7:n myötä, mutta muut tämän hetken kärkimallit ovat lähinnä roiskesuojattuja. Jopa ominaisuudesta tunnettu Sony tarjoaa uusissa kärkimalleissaan vedenpitävyyttä vain kaikkein kalleimmassa vaihtoehdossa.

Xiaomi Mi 5 on yhtiön uusin lippulaivapuhelin.

Android Beatin mukaan Xiaomin perustaja Lin Jun saa tasaiseen tahtiin pyyntöjä vedenpitävistä puhelimista. Yhtiö ei kuitenkaan ole tälle tielle lähtenyt. Syitä Jun antaa kaksi.

Ensimmäiseksi Xiaomi-perustaja ei näe vedenpitävyyden lisäämisen vaivaa mielekkäänä. Pienikin vahinko laitteen ulkopintoihin saattaa saada vedenpitävyyden pettämään, eivätkä asiakkaat kaipaa Junin näkemyksen mukaan jykeviä tehosuojattuja puhelimia.

Toiseksi syyksi esiin nousee hintakysymys. Xiaomin valttikorttinahan ovat aina toimineet halvat hinnat. Vedenpitävyyden lisääminen puhelimeen nostaisi kuitenkin Junin mukaan valmistuskuluja jopa 30 prosenttia, mihin yhtiön asiakkaat eivät olisi valmiita. Kunnes kulukysymys voidaan ratkaista, ei Xiaomilta todennäköisesti tulla näkemään vedenpitäviä älypuhelimia.

Tämä ei toki päde kaikkiin Xiaomin laitekategorioihin. Esimerkiksi vastikään paljastettu Mi Band 2 -aktiivisuusranneke kestää hyvin vaikkapa suihkureissun laite ranteessa. Tästä huolimatta urheilu-uutuus maksaa alle 30 euroa.