Xbox One uudistui: 40 prosenttia pienempi, tukee HDR-kuvaa

Microsoft on esitellyt Las Vegasin E3-messuilla uudistetun, selvästi nykyistä pienemmän version Xbox One -pelikonsolista. Kyseessä on Xbox One S, jonka fyysinen koko on 40 prosenttia pienempi kuin nykyisen Onen. Konsoli on maalattu kokonaan valkoiseksi. Uutta on myös se, että konsolissa on itsessään virtalähde, eikä sitä ole enää sijoitettu virtajohtoon. Konsolin voi sijoittaa myös pystyasentoon erillisen tuen avulla, mikä on sekin odotettu uudistus. 

Microsoft on lisännyt One S -malliin tuen 4K Ultra HD:lle ja HDR-kuvalle. Tuen ansiosta konsolilla voi katsella Ultra HD -blu-ray -elokuvia ja käyttää muutakin uutta tarkkuutta tukevaa sisältöä esimerkiksi Netflixistä.

Konsolin liitännöissä on pieniä muutoksia. Yksi usb-porteista on sijoitettu laitteen etupuolelle ja konsolissa on nyt sisäänrakennettu infrapunatunnistin.

Yllättävää on puolestaan se, ettei mini-Onessa ole omaa porttia Kinect-sensorille. Sitä käyttääkseen pelaajan on liitettävä Kinect erilliseen adapteriin.

Xbox One S:n ohjainta on uudistettu maltillisesti. Ohjaimen takaosan otepintaa on paranneltu ja se tukee bluetooth-yhteyttä.

Uutuuskonsoli tulee myyntiin alkusyksyllä rapakon takana 399 dollarin hintaan. Kyseisessä versiossa on kahden teratavun kovalevy. Puolen teran kovalevyllä varustettu versio tulee myyntiin pian tämän jälkeen 299 dollarin hintaan. Suomen saatavuudesta ja hinnasta ei ole vielä tietoa.