Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Väite: Syksyn julkaistavaan iPhoneen ei isoja uudistuksia

Tänä vuonna ei kannata odottaa suuria uudistuksia iPhone-malleihin, raportoi Wall Street Journal. Sen mukaan ensi vuonna, kun Applen älypuhelin täyttää 10 vuotta, on luvassa täysin uudistunut malli.

WSJ:n mukaan tänä vuonna on jälleen odotettavissa jo tutuiksi muodostuneet 4,7- ja 5,5-tuumaiset mallit, eikä kummassakaan ole enää 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää. Kuulokeliitännän kanssa on sahattu edestakaisin jo pitkään, kun huhuja on kuulunut sekä puolesta että vastaan. WSJ:n mukaan liitäntää ei kuitenkaan seuraavassa iPhone-mallissa enää ole. Kuulokeliitännän poistaminen auttaa WSJ:n mukaan tekemään puhelimesta ohuemman ja paremmin vedeltä suojatun.

Ensi vuonna tulee kuluneeksi kymmenen vuotta ensimmäisen iPhonen julkaisusta, ja WSJ:n mukaan Apple pääsee juhlimaan aihetta täysin uudistuneen iPhone-mallin kanssa. Sen uudistuksia tulevat lehden mukaan olemaan muun muassa reunasta reunaan ulottuva OLED-näyttö, joka tekee myös tarpeettomaksi tutun kotinäppäimen. Touch ID -sormenjälkitunnistin tullaan lehden mukaan tekemään osaksi näyttöä.

Syy ison uudistuksen jäämiselle ensi vuoteen ei WSJ:n mukaan niinkään liity 10-vuotisjuhlaan, vaan siihen, ettei Applen laitteelle kaavailema teknologia ole vielä valmista julkaistavaksi.