Word ylitti miljardirajan Androidilla

Microsoft Word on asennettu yli miljardi kertaa Android-laitteille, Google Play -kaupasta selviää. Kyseessä on ensimmäinen Microsoftin sovellus, joka ylittää rajapyykin.

Vaikka Microsoftin Word-tekstinkäsittelyohjelmaa onkin Google Play -kaupan mukaan ladattu yli miljardi kertaa, ei lukema välttämättä kerro koko totuutta. Microsoftilla on muutamien valmistajien kanssa yhteistyösopimuksia, joiden myötä esimerkiksi Word ja Outlook ovat Android-laitteissa jo esiasennettuina.

Muutkin Office-paketin sovellukset pärjäävät Androidill kaikesta huolimatta mukavanlaisesti. Taulukkolaskentaohjelma Excel, diaesitysten luontia helpottava PowerPoint, muistiinpanosovellus OneNote ja OneDrive ovat nekin kukin keränneet yli 500 miljoonaa asennuskertaa. Myös Outlook-sähköpostia on asennettu yli 100 miljoonaa kertaa.

Latausmääriä tarkasteltaessa kannattaa huomioida myös, että miljardi latauskertaa ei välttämättä tarkoita miljardia aktiivista käyttäjää, tai edes miljardia laitetta, joissa sovellus tällä hetkellä on asennettuna.

Rajapyykki on kaikesta huolimatta merkittävä. Word on ensimmäinen Microsoft-sovellus, joka ylittää haamurajan.