Supercellin perustaja sijoitti 2 miljoonaa euroa suomalaiseen ruokasovellukseen

Suomalainen vuosi sitten Slushissa julkisuuteen ensi kerran astunut Wolt on ilmoittanut keränneensä uuden kahden miljoonan euron rahoituskierroksen.

Nyt kerätty rahoitus nostaa Woltin kokonaisrahoituksen vajaaseen kolmeen miljoonaan euroon. Uuden rahoituskierroksen suurimpana ja uutena suorana Wolt-sijoittajana toimi Supercellin perustaja Ilkka Paananen. Aiemmin Woltiin ovat sijoittajaneet Suomen ykkösrivin alkuvaiheen rahastot Lifeline Ventures ja Inventure sekä muun muassa Risto Siilasmaa ja Poju Zalubdowicz.

Paanaselle Wolt on ensimmäinen suora sijoitus startupiin. Aiemmin hän on ollut mukanasijoituksissa epäsuorastiLifeline Venturesin rahaston kautta.

– Ruuan saannin digitalisoituminen on globaalisti huikean kokoinen mahdollisuus. Woltilla on käsittämättömän kova tiimi ja tuote, joilla on todella hyvät lähtökohdat tähän tilaisuuteen tarttumiseen, kommentoi Paananen uutta sijoituskohdettaan.

Wolt aloitti toimintansa vuoden alkupuolella ravintoloiden ja kahviloiden maksusovelluksena, jolla voisi helposti ennakkoon puhelimella tehdä ja maksaa ravintolassa nauttimansa tai takeawayna mukaan ottamansa tilauksensa. Sittemmin toiminnassa pääpiste on kuitenkin siirtynyt kotiinkuljetuksen tarjoamiseen. Kesästä lähtien Woltin liikevaihto on yli kaksinkertaistunut joka kuukausi edelliseen verrattuna kotiinkuljetusten siivittämänä,

Wolt toimii toistaiseksi vain Suomessa, jossa sillä voi tehdä ostoksia noin 300 ravintolasta tai kahvilasta, pääkaupunkiseudulle keskittyen. Kevään aikana Wolt aikoo laajentua 5-10 uuteen kaupunkiin ulkomailla. Toistaiseksi sovelluksella on 25 000 käyttäjää, joista kolmasosa käyttää palvelua aktiivisesti. Woltilla on 20 työntekijää sekä lisäksi 60 kotiinkuljetuksia kuljettavaa lähettiä.

Woltin yksi perustajista ja toimitusjohtaja on Miki Kuusi, aiempi Slushin vetäjä.

Suomessa Wolt kilpailee saksalaisen Delivery Heron omistamien Foodoran ja Pizza-onlinen kanssa. Delivery Hero toimintaa voidaan kuvailla jo lähes globaaliksi ja se on nostanut rahoitusta yli 900 miljoonaa euroa. Maailmalla alalla on myös useita muita kilpailijoita.