Microsoft kertoi uudesta ominaisuudesta - Windowsin käyttöliittymä kokemassa suurimman muutoksen sitten Windows 95:n

Microsoft on kertonut Windows 10:een tulevista uusista ominaisuuksista. Ensimmäisenä ne tulevat tulevina viikkoina osaksi Windowsin Insider-testiversioita. Uudistukset on tarkoitettu osaksi seuraavaa merkittävää Windows-päivitystä, jota odotetaan kevään aikana.

Merkittävin uudistus on toistaiseksi nimeltään Sets – Microsoftin mukaan nimi voi vielä myöhemmin kuitenkin muuttua. Kyseessä on idea välilehtien tuomisesta osaksi sovelluksia, niin että esimerkiksi tiettyyn projektiin liittyvät asiakirjat, verkkosivut, tiedostot ja sovellukset voi avata yhden yhdistetyn ikkunan alle yhdeksi kokonaisuudeksi, johon on myöhemmin helppo palata.

Esimerkiksi Word-asiakirjaa voi työstää ensin normaalisti, sitten lisätä saman ikkunan alle verkkosivuja välilehdiksi, kuten alta löytyvällä videolla uutta ominaisuutta esitellään.

Microsoftin Sets tulee aluksi tukemaan uuden ajan UWP-sovelluksia, mutta tukea sille on tarkoitus laajentaa jatkossa myös yksinkertaisimpien perinteisten Windows-sovellusten kautta Office-sovelluksiin ja monimutkaisempiin sovelluksiin, kuten useista ikkunoista jo tähän asti koostuneeseen Photoshopiin.

Muun muassa MSPoweruser-sivusto kuvailee muutosta suurimmaksi mitä Windowsissa on tapahtunut sitten Windows 95:n.

Lisäksi pian Insider-testikäyttäjät saavat myös aiemmista Windows 10 -päivityksistä myöhästyneen Timeline-toiminnon, Timeline eli aikajana mahdollistaa paluun visuaalisella aikajanalla takaisinpäin, jolloin on helppo tarkastella sitä minkä parissa aiemmin työskenteli.

Yhdessä Sets- ja Timeline-toiminnot muuttavat merkittävästi Windows 10:n käyttöä.

Timeline-aikajana mahdollistaa visuaalisesti paluun aiempiin tehtäviin.
Timeline-aikajana mahdollistaa visuaalisesti paluun aiempiin tehtäviin.