Windows-puhelimille merkittävä uusi aluevaltaus

Puheet Windows-puhelimien kuolemasta ovat ilmeisesti olleet ennenaikaisia. Microsoft on kotimaassaan onnistunut solmimaan merkittäviä sopimuksia puhelimiensa ja muiden laitteidensa toimittamisesta viranomais- ja maanpuolustuskäyttöön. Viimeisimpänä Microsoft on sopinut toimittavansa erikoisräätälöityjä Windows-puhelimia Yhdysvaltojen suurimmalle poliisilaitokselle NYPD:lle, eli New Yorkin poliisilaitokselle.

Microsoftin älypuhelimia on toimitettu jo suurelle osalle New Yorkin poliiseista, ja tarkoitus on saada laitteet kaikille 36 000 poliisille lähiviikkojen aikana. New Yorkin poliisin IT-osaston apulaiskomisario Jessica Tischin mukaan älypuhelimet ovat suurin muutos hätätilanteiden kommunikaatiolle puolen vuosisadan aikana.

Yhden esimerkkipäivän aikana poliisit ilmoittivat katsoneensa 2000 etsintäkuulutusilmoitusta, tehneensä 36 000 tietokantahakua ja tarkistaneensa tietoja 29 000 hätäpuheluun liittyen, kaikki heidän uusilla älypuhelimillaan. Komisario Bill Brattonin mukaan sovelluksia on tarkoitus kehittää vielä entisestään sitä mukaa, kun älypuhelimia käytetään kenttätoiminnassa. Yksi mahdollisuus olisikäyttää Skypeäniin, että poliisit voisivat osallistua liikennerikkomusoikeudenkäynteihin videopuhelun välityksellä.

New Yorkin poliisilaitoksen lisäksi Microsoft on viime viikkojen aikana tehnyt myös varsin merkittävän sopimuksen Yhdysvaltojen puolustusministeriön kanssa, tarkoituksenaan toimittaa peräti neljä miljoonaa Windows 10 -laitetta seuraavan vuoden aikana.