Windows Mixed Reality sai tuen erilaisille ohjaimille – uusia edullisempia virtuaalilaitteita kuluttajille tänä vuonna?

Microsoft kertoi tänään tilaisuudessaan Windows 10:n syksyllä tulevan päivityksen lisäksi myös sen Windows Mixed Realityn saavan tuen liiketunnistimille. Aiemmin Microsoft on esitellyt virtuaalialustaansa Xboxin ohjaimia hyödyntäen, mutta pian Mixed Reality -laitteita voidaan ohjata myös muilla uusilla tavoilla.

Liiketunnistimien avulla virtuaalilasit, tai toisin sanoen Mixed Reality -lasit, tarkkailevat käyttäjän liikkeitä ja ympäristöä. Virtuaalimaailmassa käyttäjä voi navigoida erilaisten ohjaimien avulla. Microsoft kertoi myös, ettei käyttäjän tarvitse sijoittaa erikseen tunnistimia esimerkiksi huoneen seiniin toisin kuin HTC Viven kanssa, vaan pelkät laseissa olevat tunnistimet riittävät.

Useat valmistajat aikovat tuoda omia Mixed Reality -laseja saataville. Näihin valmistajiin kuuluvat esimerkiksi HP, Lenovo, Acer, Asus ja Dell. Yhdysvalloissa ja Kanadassa kehittäjät voivat jo nyt tilata Acerin tai HP:n virtuaalilasit, jotka toimitetaan perille myöhemmin kesällä. Kuluttajille myytävät laitteet saapunevat kauppoihin mahdollisesti vielä tämän vuoden aikana.