Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Windows 11:n julkinen esiversio helmikuussa tuo odotetun Android-sovellusten tuen ja muita uudistuksia

Windows 11 on pian saamassa ensimmäisen ”suurpäivityksensä” testikäyttöön julkisena esiversiona.

Mukana on monia odotettuja uudistuksia, Microsoftin Windows-pomo Panos Panay paljastaa blogikirjoituksessaan.

Windows 11:lle on helmikuussa tulossa halukkaille testattavaksi merkittävä päivitys, joka sisältää monia käyttäjien toivomia parannuksia päästäen samalla kaikki testaamaan Android-sovelluksia ohjelmistolla.

Android-sovelluksia voi pian testata Windows 11:llä vapaammin.

Microsoftin mukaan Windows 11:n Android-tuki on helmikuun jälkeen yleisessä käytössä, vaikkakin yhä testitasolla. Olennaista kuitenkin on, että kaikki halukkaat pääsevät päivityksen asennettuaan latailemaan Android-sovelluksia ja ajamaan niitä Windows 11 -laitteillaan.

Microsoft tiedotti Android-sovellustestien käynnistymisestä Windows 11:llä alun perin jo viime lokakuussa. Android-sovellukset toimivat Windows 11:llä käyttöjärjestelmän osana tavalliseen tapaan liittyen osaksi esimerkiksi aloitusvalikkoa ja tehtäväpalkkia. Google Playn sijaan ne on kuitenkin ladattava Amazonin kauppapaikasta, joka toimii Microsoftin kaupan yhteistyökumppanina.

Android-sovellustuen ohella helmikuun päivitys tuo uudistuksia Windows 11:n tehtäväpalkkiin, joka Windows 10:n vastaavaan verrattuna on ollut monille pettymys.

Tehtäväpalkki saa helmikuussa esimerkiksi jakovalikon.

Tehtäväpalkkiin on tulossa muun muassa uusi pikajakovalikko, mykistystoiminto ja mahdollisuus näyttää kellonaika myös ulkoisilla näyttöpäätteillä. Niin ikään sääsovellus palaa palkkiin, mutta esimerkiksi raahaa ja pudota -toimintoja ei sen sijaan ole ainakaan vielä luvassa.

Uudistusten ohella Windows 11:n helmikuun päivitys sisältää myös aiemmin esitellyn, uudistetun Media Player -soittimen ja niin ikään päivitetyn muistiinpanosovelluksen.