Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Windows 10:n syksyn ominaisuuspäivitys nyt saataville - Microsoft lupaa käyttöjärjestelmälle jatkossa yhden ominaisuuspäivityksen vuodessa

Microsoft on julkaissut syksyn ominaisuuspäivityksen Windows 10 -käyttöjärjestelmälleen.

Tuttuun tapaan päivityksen julkaisu tapahtuu vaiheittain, eli se ilmestyy tarjolle eri aikaan eri laitteille tulevien viikkojen ja kuukausien aikana.

Windows 10:n 21H2-päivityksenä myös tunnettu November 2021 Update on tuorein ominaisuuspäivitys, mutta tälläkin kertaa suurpäivityksestä puhuminen olisi vahvaa liioittelua. Uudistukset ovat verrattain vähäisiä, ja yksityiskäyttäjille vielä merkityksettömämpiä.

Tuoreimman ominaisuuspäivityksen muutokset ovat suunnattu lähinnä yrityskäyttöä silmällä pitäen. Microsoftin mukaan nyt julkaistu marraskuun ominaisuuspäivitys sisältää parannuksia turvallisuuden, hallinnan, virtualisoinnin sekä laadun osa-alueilla.

Windows 10 November 2021 Updaten uudistuksia ovat:

  • Muutoksia UWP-sovellusten VPN-yhteyksien API-rajapintoihin
  • Tuki Wi-Fi 6:lle Wi-Fi Protected Access 3 Hash-to-Element (WPA3 H2E) -protokollille, mikä parantaa Wi-Fi-yhteyksien turvallisuutta
  • Turvallisuusparannuksia useisiin eri käyttöjärjestelmän osiin
  • Parempaa hallintaa uusilla Group Policy ja MDM -hallinta-asetuksilla, yli 1400 uutta asetusmahdollisuutta
  • Virtualisointiparannuksia liittyen esimerkiksi sovellusten jakamiseen Windows 10 -tietokoneisiin, kun käytössä on Azure Virtual Desktops

Itse nyt julkaistun uuden ominaisuuspäivityksen ja sen uudistusten sijaan merkittävin uutinen Microsoftilta nyt olikin, että se aikoo julkaista Windows 10 -käyttöjärjestelmälleen jatkossa yhden ominaisuuspäivityksen vuodessa.

Ominaisuuspäivitykset Windows 10:lle siis jatkuvat, vaikka Microsoft on tuonut saataville jo uudemman Windows 11 -käyttöjärjestelmäversionkin.

Tähän asti Windows 10 on saanut ominaisuuspäivityksiä kahdesti vuodessa, keväisin ja syksyisin, mutta jatkossa uusia ominaisuuksia tuovia päivityksiä julkaistaan kerran vuodessa, vuoden toisella puoliskolla, kuten myös Windows 11:lle.

Windows 10:n tuki jatkuu vielä ainakin lähes neljä vuotta, 14. lokakuuta 2025 asti.

Lisäksi Microsoft vahvisti myös, että Windows on ARM x84 -sovellusemulointi tulee pysymään vain Windows 11:n ominaisuutena, eikä sitä tulla julkaisemaan Windows 10:lle.