Windows 10:lle tavallista merkittävämpi päivityskierros

Helmikuussa Microsoft jätti väliin niin sanotun tilkkitiistain päivitykset Windows 10:lle, mutta nyt maaliskuussa yhtiö on palannut jälleen normaaliin tahtiin, kertoo Windows Central. Tuttuun tapaan kuukauden toisena tiistaina julkaistu korjauspäivitys on tällä kertaa poikkeuksellisen iso, kun mukana ovat sekä helmikuulle kaavaillut päivitykset että maaliskuun päivitykset.

Microsoft herätti helmikuussa ihmetystä, kun se jätti perinteisen tilkkitiistain suojauspäivityksen julkaisematta viime hetken ongelmien vuoksi. Vaikka tavanomaiset kuukausittaiset korjauspäivitykset helmikuussa jätettiinkin julkaisematta, julkaisi Microsoft korjauksia Flash Playerin haavoittuvuuksille Edge- ja Explorer-selaimissa. Nyt Windows 10:n koontiversio 14393.953 tuo sekä helmi- että maaliskuun korjauspäivitykset.

Huhtikuussa odotettavissa on isompi päivitys, kun Microsoftin odotetaan julkaisevan Creators Update -paketin, joka tuo uusia ominaisuuksia Windows 10:lle. Tämä epävirallisesti Redstone 2 -nimellä liikkuva päivitys on ensimmäinen tänä vuonna julkaistavista kahdesta isommasta Windows 10 -päivityksestä.

Creators Updatessa Microsoft on panostamassa päivityksen nimen mukaisesti muun muassa luomiseen 3D-työkaluilla, pelaamiseen sekä ihmisten väliseen yhdistämiseen. Lisäksi päivitys uudistaa Windowsin automaattisia päivityksiä niin, että esimerkiksi ammattikäyttäjille koituu päivitysten asennuksista aiempaa vähemmän haittaa ja viivytyksiä.

Microsoftin on huhuttu julkaisevan Creators Update -paketin 11. huhtikuuta.