Ärsyttävätkö Windows 10:n syöttämät päivitykset? Pian luvassa helpotusta

Windowsin päivitykset ja niiden aiheuttamat odottamattomat uudelleenkäynnistymiset ovat monien käyttäjien murheenkryyni, mutta kevään aikana saapuvan Windows 10:n Creators Update -paketin on määrä auttaa merkittävästi. Windows 10 on suunniteltu pysymään automaattisesti ajan tasalla, mutta käyttäjiltä saatu runsas palaute on saanut Microsoftin hölläämään sääntöjä, yhtiö kertoo blogissaan.

Creators Update -paketin odotetaan saapuvan huhtikuun aikana, mutta Windows 10 ilmoittaa, kun päivitys julkaistaan, ja järjestelmä myös ilmoittaa, kun päivitys on valmiina koneelle asennettavaksi. Käyttäjä voi halutessaan valita, milloin päivitys koneelle asennetaan, jolloin asennus ei häiritse esimerkiksi tärkeitä töitä. Lisäksi samassa yhteydessä kone ilmoittaa uudistuvista yksityisyysasetuksista, ja käyttäjä voi käydä yksityisyysasetukset helposti ja ohjatusti läpi päivityksen asennuksen yhteydessä.

Kun Creators Update on asennettu, muuttuu myös tulevien päivitysten asennus. Kun kone ilmoittaa päivitysten olevan valmiita asennettaviksi, voi käyttäjä asentaa ne ja käynnistää koneen uudelleen välittömästi, valita tietyn ajankohdan automaattiselle asennukselle tai torkuttaa ilmoitusta, jolloin se tulee uudelleen esiin kolmen päivän kuluttua. Kolmen päivän torkutusta voi tarvittaessa myös tehdä toistuvasti. Lisäksi koneelle määritettävän Aktiivisen ajan voi venyttää 12 tunnista jopa 18 tuntiin. Tuona aikana kone ei tarjoa uudelleenkäynnistyksiä tehtäviksi.