Eikö Lumiasi saanut enää uusinta päivitystä? Asennus onnistuu ehkä silti

Microsoft julkaisi tällä viikolla Creators Update -päivityspaketin Windows 10 Mobilelle, mutta samalla nippu Lumioita ja muita Windows 10 -puhelimia jäi päivitystuen ulkopuolelle, sillä Creators Update julkaistiin virallisesti vain kuudelle Lumialle ja seitsemälle muulle puhelimelle. Windows Insider -ohjelman kautta voi Creators Update -pävityksen kuitenkin hankkia, jos on valmis riskeeraamaan käyttöjärjestelmän pienet virheet.

Vaikka osa Windows 10 Mobilea käyttävistä puhelimista ei saanutkaan Creators Update -päivitystä, on niille edelleen luvassa virallisia kumulatiivisia päivityksiä, jotka korjaavat virheitä ja paikkaavat haavoittuvuuksia. Halukkaat voivat silti kokeilla Creators Update -pakettia myös virallisesti yhteensopimattomien laitteiden kanssa.

Jos käytössä on virallisesti tukematon laite, johon on jo asennettu Creators Update, saa kumulatiiviset päivitykset jatkossa Release Preview Ring -jäsenyyden kautta. Se löytyy puhelimen asetusvalikosta kohdasta Päivittäminen ja suojaus – Windows Insider Program.

Jos käytössä on virallisen tuen ulkopuolella oleva laite, jossa ei vielä ole Creators Updatea, löytyy puhelimen asetusvalikosta Päivittäminen ja suojaus – Windows Insider Program – Aloita. Sen jälkeen tarjolle tule joko nopeammin päivityksiä saava Fast Ring tai yleensä vakaampia päivityksiä tarjoava Slow Ring.

Kun puhelimeen on asentunut Creators Updaten koontiversio 15063, valitaan asetuksista Windows Insider Program -valikosta Release Preview, joka jatkaa kumulatiivisten päivitysten vastaanottamista vielä toistaiseksi.

Microsoft kertoi aiemmin, mille laitteille Creators Update virallisesti julkaistaan, ja virallinen tuki jatkuu vain niiden laitteiden osalta. Jos käyttäjällä on jo Insider-ohjelman kautta asennettuna Creators Update, mutta puhelin halutaan palauttaa virallisen tuen piiriin, se onnistuu Windows Device Recovery Toolin avulla. Windows 8.1 -laitteiden kohdalla kyseinen työkalu kuitenkin palauttaa puhelimeen vanhan käyttöjärjestelmän ja tehdasasetukset. Virallisen Windows 10 -version asennus uudelleen onnistuu Versiopäivitysneuvoja-sovelluksella.