Windows 10 April 2018 -päivitys nyt jaossa – näin päivität tietokoneesi heti

Microsoft on aloittanut merkittävän Windows 10 April 2018 -päivityksen jakelun osalle käyttäjistä. Lisäksi yhtiö julkaisi työkalun, jolla päivityksen saa halutessaan ladattua tietokoneelleen heti.

Microsoftin aiemmin bugien takia lykkäämä merkittävä Windows 10 -päivitys on nyt julkaistu käyttäjille. Perinteiseen tyyliin päivitystä tarjotaan ensin pienemmälle käyttäjäkunnalle mahdollisten ongelmatilanteiden varalta, mutta saatavilla on niin ikään päivitystyökalu, jonka avulla uudet ominaisuudet saa käyttöönsä heti, mikäli odottaminen ei innosta.

Päivitystyökalu on ladattavissa täältä.

Windows 10 April 2018 -päivitys on ainakin käyttöliittymän osalta kenties merkittävin sitten Windows 95:n aikojen. Se tuo mukanaan muun muassa uuden aikajanan työskentelyn helpottamiseksi sekä Sets-ominaisuuden, jonka myötä panostetaan aiempaa enemmän välilehtiin muutenkin kuin Edge-selaimen osalta.

Päivityksen mukana julkaistava Windows Sets. Taustalla Word-välilehti ja kuvassa esillä uusi välilehti ehdotuksilla avattavista tiedostoista ja muista kohteista.
Päivityksen mukana julkaistava Windows Sets. Taustalla Word-välilehti ja kuvassa esillä uusi välilehti ehdotuksilla avattavista tiedostoista ja muista kohteista.

Aikajana monipuolistaa Windows 10:n tehtävänäkymää huomattavasti. Se mahdollistaa esimerkiksi aiemmin keskeytyneiden aktiviteettien jatkamisen siitä, mihin viimeksi jäätiin, minkä lisäksi aikajana on haluttaessa synkronoitavissa useiden Windows 10 -laitteiden kesken.

Setsissä kyseessä on puolestaan idea välilehtien tuomisesta osaksi sovelluksia siten, että esimerkiksi tiettyyn projektiin liittyvät asiakirjat, verkkosivut ja tiedostot ovat avattavissa yhden yhdistetyn ikkunan alle kokonaisuudeksi, jonka pariin on myöhemmin helppo palata. Microsoftin mukaan uusien ominaisuuksien tavoitteena on entisestään tehostaa työskentelyä Windows 10:n avulla.