Mitä ihmettä? Windows 10 älykellossa - siinäkin saattaa kuitenkin olla aika paljon järkeä

Huhujen mukaan Microsoft oli aikoinaan aikeissa sovittaa Windows 10:n kevyen IoT-version sen Band 3 -aktiivisuusrannekkeeseen, mutta kehitystyötä tehnyt joukko hajautettiin viime syksynä muihin tehtäviin ja koko Band 3 peruttiin. Windows 10:n ranneversion kehitys ei silti tyssännyt täysin, sillä eräänlainen Windows 10 -älykello on tulossa, joskaan ei suoraan Microsoftilta, eikä sitä ole suunnattu isolle yleisölle.

Microsoft on yhteistyökumppaneidensa kanssa osallistumassa Saksassa järjestettäville Hannover Messe -yritysmessuille, ja messuilla esitellään muutamia erikoisia ratkaisuja, miten Microsoftin Windows 10 taipuu erilaisiin teollisuuden ja yritysten tarpeisiin. Yksi tällainen erikoisratkaisu on Windows 10 -pohjainen älykello.

Saksalainen IT- ja elektroniikkajätti Trekstor esittelee messuilla Windows 10 -pohjaista, yrityskäyttöön kehitettyä rannelaitetta. Sen käyttöjärjestelmänä on Windows 10 IoT Core, esineiden internetiä varten kehitetty versio Windows 10:stä.

Kovin tarkkoja teknisiä yksityiskohtia Microsoft ei kellosta vielä paljastanut, mutta 1,54-tuumaisella näytöllä varustettu kello sisältää Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteydet, pehmeä kuori kestää kolhuja ja näyttöä suojaa Gorilla Glass 3.

Trekstorin kehittämä kello on todellakin ammattikäyttöön suunnattu, ja sen potentiaalisia käyttökohteita ovat esimerkiksi varastokirjanpito, automaation ohjaus rakennuksissa ja tuotantolaitoksissa tai potilaista huolehtiminen terveydenhuollossa. Lisätietoja kellosta tulee lähikuukausina.