Uusi verkkokauppa Teknavi.com

WhatsAppin merkittävän uuden ominaisuuden julkaisu lähestyy - vain kerran katsottavat kuvat ja videot testissä nyt iPhone-sovelluksessakin

Suosittuun WhatsApp-keskustelusovellukseen on jälleen kehitteillä useita uudistuksia.

WhatsApp työstää muun muassa mahdollisuutta lähettää videoita ja kuvia eri laatuasetuksilla, mutta merkittävämpiä lähiaikojen WhatsApp-uudistuksia ovat pitkään kehitetty monilaitetuki sekä mahdollisuus lähettää vain kerran katsottavia kuvia ja videoita.

WhatsApp aloitti vain kerran katsottavien kuvien ja videoiden julkisen testaamisen osana Android-sovelluksensa beetatestiversiota jo aiemmin, ja nyt testi on laajentunut myös WhatsAppin iPhone-sovelluksen beetatestiversioon.

WABetaInfo-sivuston mukaan ominaisuus on nyt osana WhatsAppin iPhone-sovelluksen beetan versiota 2.21.140.9 ainakin osalla käyttäjistä.

WhatsAppin tuleva ominaisuus mahdollistaa kuvien ja videoiden lähettämisen siten, että vastaanottaja voi avata ja katsella niitä vain kerran. WhatsApp vahvisti uudistuksen virallisesti jo aiemmin, ja on sittemmin testannut sitä jo aiemmin Android-sovelluksessa.

Kuvan tai videon lähettäjän on lähetysvaiheessa päätettävä, haluaako vastaanottajien näkevän median vain kerran. Kertaalleen avautuvia kuvia voi lähettää sekä kahdenvälisissä keskusteluissa että ryhmissä, eikä niiden käytölle ole määrällisiä rajoitteita.

Lähettäjä näkee viestin lisätiedoista, kun vastaanottaja on avannut mediasisällön.

WhatsAppin mukaan ominaisuus parantaa tietoturvaa, mutta ei ole aukoton. Vastaanottaja voi yhä ottaa näyttökuvan tai kuvan toisella laitteella kertaalleen avautuvasta sisällöstä. Toisin kuin Snapchat, WhatsApp ei ilmoita viestin lähettäjälle vastaanottajan ottamista näyttökuvista.

WhatsAppin iPhone-sovelluksen beetatestiversion jakelu on toteutettu TestFlightin kautta, ja beetan osallistujamäärä on täynnä, joten uutena käyttäjänä ei pääse liittymään mukaan.

Avatusta kuvasta tai videosta kerrotaan viestin tiedoissa. Kuva: WABetaInfo.
Avatusta kuvasta tai videosta kerrotaan viestin tiedoissa. Kuva: WABetaInfo.