Uusi verkkokauppa Teknavi.com

WhatsAppin iPhone-sovellus sai odotetun ominaisuuden - näin otat käyttöön useammassa laitteessa

WhatsAppin odotettu monilaitetuki on nyt julkaistu osaksi WhatsAppin tavallista iPhone-sovellusversiota.

Aiemmin WhatsApp kertoi jo heinäkuussa pitkän odotuksen jälkeen aloittavansa monilaitetuen julkisen beetatestauksen ja osaksi erillistä beetatestiversiota WhatsAppin iPhone-sovelluksesta monilaitetuki tulikin heinäkuun lopulla.

Nyt monilaitetuki on kuitenkin julkaistu osaksi WhatsAppin tavallista julkaisuversiota, mutta uusi toiminto itsessään kantaa yhä testivaiheesta kertovaa beetaleimaa.

Monilaitetuki on mukana WhatsAppin uudessa versiossa 2.21.180, joka on saatavilla App Storen kautta.

WhatsAppia on jo aiemmin ollut mahdollista käyttää älypuhelinten lisäksi myös esimerkiksi tietokoneilla. Tähän asti tietokonesovelluksella tai selainversiolla tapahtuvaa käyttöä on häirinnyt se, että tilin niin sanotun päälaitteen eli älypuhelimen on ollut pakko olla verkkoyhteydessä WhatsApp-viestittelyn aikana. Jatkossa näin ei enää ole.

Monilaitetuen ansiosta samaa WhatsApp-tiliä voi jatkossa käyttää yhdellä älypuhelimella ja neljällä muulla laitteella samanaikaisesti – siis yhteensä viidellä laitteella. WhatsApp toimii edelleen vain yhdellä älypuhelimella kerrallaan, mutta omalle tililleen voi jatkossa kirjautua esimerkiksi useammilla tietokoneilla ja tablettilaitteilla.

Viestit synkronoituvat automaattisesti eri laitteiden välillä, ja puhelimen voi huoletta vaikkapa asettaa lentotilaan tai sulkea kokonaan ja jatkaa viestittelyä tietokone- tai selainversiolla. WhatsApp-tiliä tietokone- tai selainversioon liitettäessä älypuhelinta, kuten iPhonea kuitenkin luonnollisesti tarvitaan.

WhatsAppin monilaitetuki on nyt otettavissa käyttöön beetaversiona WhatsAppin asetuksista.
WhatsAppin monilaitetuki on nyt otettavissa käyttöön beetaversiona WhatsAppin asetuksista.

Monilaitetuki on laajennus aiempaan Linkitetyt laitteet -toimintoon. Käyttöönotto onnistuu WhatsAppista avaamalla oikeasta alakulmasta Asetukset, ja sen jälkeen Linkitetyt laitteet ja Useamman laitteen beta. Tämän jälkeen laitteita voi linkittää Linkitä laite -painikkeen kautta, mutta aiemmasta poiketen WhatsApp toimii niissä linkittämisen jälkeen itsenäisesti ilman tarvetta enää iPhonen yhteydelle verkkoon.

Koska monilaitetuki kantaa vielä beetaleimaa, se ei välttämättä toimi vielä täydellisesti kaikissa tilanteissa. Esimerkiksi viestejä tai puheluja ei voi lähettää tai soittaa käyttäjille, joilla on käytössä WhatsAppista liian vanha versio.

iPhonen ohella WhatsApp on testannut monilaitetukea luonnollisesti myös osaksi Android-sovellustaan.

Jatkossa WhatsApp-sovelluksen julkaisua odotetaan myös iPadeille, mutta sen osalta aikataulusta ei ole mitään tietoa.