WhatsAppin Android-sovelluksen käyttöliittymään merkittävä uudistus - navigaatiopalkin paikka ja tyyli muuttuivat

WhatsAppin Android-sovelluksen käyttöliittymä kokee merkittävän uudistuksen.

Parhaillaan vaiheittain tapahtuvassa päivityksessä WhatsApp-sovelluksessa aiemmin Androidilla yläreunasta löytynyt navigaatiopalkki korvautuu uudella navigaatiopalkilla näytön alareunassa.

Samalla uutena lisäyksenä navigaatiopalkkiin on tullut Yhteisöt-välilehti. Muut välilehdet ovat Keskustelut, Päivitykset (aiemmin Tila) sekä Puhelut.

WhatsApp on testannut muutosta sovelluksensa beetatestiversioissa jo jonkin aikaa, mutta nyt sen jakelu on alkanut kaikille käyttäjille. WhatsApp on myös kertonut muutoksesta julkaisussaan X-palvelussa.

WhatsAppin mukaan uusi navigaatiopalkki on helpompi käyttää, sillä se on lähempänä peukaloa näytön alareunassa. Lisäksi mukaan lisätyt kuvakkeet helpottavat eri kohteiden tunnistamista.

Uusi navigaatiopalkki ei liity suoraan tiettyyn sovellusversiopäivitykseen, mutta vaatii toki riittävän ajantasaisen version WhatsApp-sovelluksesta. WhatsAppin voi päivittää Google Playsta.

WhatsAppin iPhone-sovelluksessa navigaatiopalkki on ollut pitkään alareunassa. iPhone-sovelluksessa palkista löytyy myös Asetukset-valinta, minkä lisäksi ainakin toistaiseksi eri valinnat ovat muutenkin eri järjestyksessä kuin Android-sovelluksessa.