WhatsApp-varmuuskopiointiin Androidilla tulossa merkittävä muutos joulukuusta alkaen - täysi ilmaisuus siirtyy historiaan

Google on ilmoittanut muutoksesta liittyen WhatsApp-sovelluksen varmuuuskopiointiin Android-laitteista Googlen pilvipalveluun.

Tämänhetkisestä poiketen jatkossa WhatsApp-varmuuskopioiden vaatima tallennustila tulee kuluttamaan Google-tilin pilvitallennustilaa, eli varmuuskopioinnin täysi, rajaton ilmaisuus on siirtymässä historiaan. WhatsApp-varmuuskopioita ei ole laskettu osaksi Google-tilin tallennustilaa vuodesta 2018 alkaen.

Muutos tapahtuu aluksi WhatsApp Beta -testiversion käyttäjille joulukuussa 2023, ja laajenee tämän jälkeen vaiheittain koskemaan kaikkia WhatsApp-käyttäjiä Androidilla varhain vuonna 2024.

WhatsApp-varmuuskopiointi Androidilla jatkaa toimintaansa entiseen malliin, jos ja kun Google-tilillä on varmuuskopioille vapaata tilaa. Jos tilin tallennustila tulee täyteen, täytyy tietoja poistaa tai ostaa enemmän tallennustilaa tarjoava Google One -tilaus varmuuskopioinnin jatkumiseksi.

Google muistuttaa, että sen uusi käytäntö vastaa jo aiemmin ”muilla mobiilialustoilla” – eli siis käytännössä Applen osalta – nähtyä. Lisäksi Google toteaa myös, että Google-tilit tarjoavat maksutta 15 gigatavua tallennustilaa, joka on kolminkertaisesti enemmän Applen iCloudiin verrattuna. Google-tilin tallennustilaa jakavat eri Googlen palvelut, mukaan lukien Google Drive, Gmail ja Google Kuvat.

Googlen mukaan se tulee tarjoamaan ehdot täyttäville käyttäjille WhatsAppin varmuuskopiomuutoksen yhteydessä myös rajoitettuja, kertaluonteisia Google One -tilausetuja.

Edullisin maksullinen Google One -tilaus tarjoaa 100 gigatavua tallennustilaa pilvessä ja maksaa tavanomaisesti 1,99 euroa kuukaudessa tai 19,99 euroa vuodessa.

Poikkeuksena edellä mainitusta Googlen mukaan Google Workspace -tilausta työpaikan tai koulun kautta hyödyntävillä käyttäjillä ei tapahdu nyt muutoksia mitä tulee WhatsApp-varmuuskopioiden käyttämän tallennustilan laskemiseen.