WhatsApp vahvisti suuren muutoksen: viestejä voi jatkossa muokata lähettämisen jälkeen

WhatsApp-viestejä voi muokata lähettämisen jälkeenkin.

Metan omistamaan suosittuun viestintäpalveluun WhatsAppiin tulee tästä alkaen suuri muutos, kun jo lähetettyjä viestejä voi jatkossa hetken aikaa muokata niiden lähettämisen jälkeen.

WhatsApp on vuodesta 2017 alkaen mahdollistanut viestien perumisen lähettämisen jälkeen. Jatkossa WhatsApp tarjoaa lisäksi mahdollisuuden muokata jo lähetettyjä viestejä.

Viestien muokkausmahdollisuutta on saatu odottaa WhatsAppiin pitkään, ja itse asiassa jo myös noin vuosi sitten kesällä 2022 WhatsApp myös testasi viestien muokattavuutta.

WhatsAppin mukaan mahdollisuus muokata lähetettyjä viestejä tulee saataville vaiheittain. Julkaisu on jo alkanut maailmanlaajuisesti, ja uusi ominaisuus on kaikkien käytettävissä tulevien viikkojen aikana.

Valinta jo lähetetyn viestin muokkaamiseksi löytyy valikosta viestin yhteydestä muiden vaihtoehtojen ohella. Valikon saa avattua painamalla viestiä pitkään.

Ajallisesti viestien muokkaaminen on rajattu 15 minuuttiin alkuperäisen viestin lähettämisestä. Lisäksi viestiä on mahdollista muokata vain samasta laitteesta, josta alkuperäinen viestikin on lähetetty.

Muokattujen viestien yhteydessä näkyy maininta, että viestiä on muokattu. Viestin aiemmat versiot eivät kuitenkaan pysy vastaanottajien nähtävissä.

WhatsAppin uudistus viestien muokkaamiseksi voi olla hyödyllinen esimerkiksi kirjoitusvirheiden korjaamiseksi viesteistä, tai jos esimerkiksi huomaakin viestin tarvitsevan lisäselvennystä.

WhatsAppin kilpailijoista muun muassa Telegram ja Signal ovat jo aiemmin mahdollistaneet viestien muokkaamisen. Esimerkiksi Telegramissa viestejä voi muokata jopa kahden vuorokauden ajan.