WhatsApp testaa merkittävää ulkoasu-uudistusta

WhatsAppin ulkoasu saattaa pian uudistua merkittävästi.

WABetaInfo-sivusto paljastaa, mitä tuleman pitää.

WhatsAppin käyttöliittymä on vuosia pysynyt pitkälti samanlaisena, vaikka viestipalvelu on muutoin saanut monenlaisia uudistuksia tarinapäivityksistä yhteisöihin. Nyt WhatsAppin Android-versiossa on alettu testata merkittävintä ulkoasupäivitystä aikoihin.

Uudistuneessa käyttöliittymässä keskustelulistan perinteinen, vihreä yläpalkki on saanut väistyä vaaleamman ilmeen tieltä. Palkissa on vihreä WhatsApp-teksti sekä pikapainikkeet haulle, asetuksille ja sovelluksen sisäiselle kameralle.

WhatsAppin uudistunut ilme Androidilla. Kuva: WABetaInfo.

Keskustelujen järjestelyä varten uudistus tarjoaa erilaisia suotimia muun muassa lukemattomille ja yksityisille viesteille, kun taas ruudun alaosassa on neljästä välilehdestä koostuva alapalkki.

Palkissa on omat valintansa keskusteluille, tilapäivityksille, yhteisöille sekä puheluille, ja uuden keskustelun aloittava painike ”kelluu” lähellä oikeaa alakulmaa.

Toistaiseksi WhatsAppin uutta ulkoasua ei ole julkaistu testiin kovinkaan laajalti, mutta valitut käyttäjät ovat jo päässeet sitä kokeilemaan. Myös varsinainen julkaisu saattaa täten olla luvassa verrattain pian, vaikka varmuutta asiasta ei olekaan.