WhatsApp saamassa pian useita uusia toimintoja

Erittäin suosittu keskustelusovellus WhatsApp on saamassa useita uusia toimintoja. Toiminnoista on saatu jo vihiä WhatsAppin uudesta 2.18.12-beetatestiversiosta Androidille, kertoo WhatsAppin kehitystä läheisesti seuraava WABetaInfo.

WhatsApp on saamassa omistajansa Facebookin palveluista tuttuja tarrakuvakkeita tulevassa päivityksessä. 2.18.12-päivityksessä ominaisuus on vielä yhä oletuksena piilossa. WhatsAppiin tulee olemaan mahdollista ladata erilaisia tarrakuvakepaketteja.

WhatsApp on saamassa Facebookin puolelta tuttuja tarroja.
WhatsApp on saamassa Facebookin puolelta tuttuja tarroja.

Toisena uutena toimintona WhatsApp on saamassa pian maininnoista kertovan ilmoituspainikkeen ryhmäkeskusteluissa. Ryhmäkeskusteluissa voi mainita muita käyttäjiä, ja jatkossa ryhmäkeskustelun avaamisen jälkeen näistä maininnoista kertoo ilmoituspainike, jota painamalla voi kätevästi siirtyä seuraavaan viestiin, jossa on itse mainittuna.

WhatsAppin maininnoista kertova painike ryhmäkeskusteluissa.
WhatsAppin maininnoista kertova painike ryhmäkeskusteluissa.

Lisäksi ryhmän ylläpitäjät ovat saamassa mahdollisuuden poistaa ylläpitäjän oikeudet ryhmän jäseneltä. Aiemmin tämä ei ole suoraan onnistunut, vaan ylläpitäjä on pitänyt poistaa ensin ryhmästä kokonaan ja lisätä uudelleen tavallisena jäsenenä.

Laajempana uutena ominaisuutena WhatsApp on jo pidempään kehittänyt ryhmien ääni- ja videopuheluja. Ne ovat edelleen todennäköisesti seuraava merkittävä muutos WhatsAppissa, mutta mitään tietoa niiden aikataulusta päivityksenä ei vielä ole.