WhatsApp-kilpailija uudistui – botit tuovat sisältöä keskusteluihin

Supersuositun WhatsAppin kanssa kilpailee muiden muassa Telegram-pikaviestisovellus. Tietyistä erikoisominaisuuksistaan ja tietoturvastaan tunnettu Telegram on saanut tuntuvan päivityksen, joka laajentaa sovelluksen bottialustaa useilla uusilla toiminnoilla.

Juuri julkaistun Telegram-päivityksen pääateria on Bots 2.0. Uusittu alusta tuo erilaista sisältöä hakevat ja tarjoavat botit kiinteäksi osaksi keskusteluja. @-merkillä alkavia botteja voi hakea sekä keskustelulistauksessa että viestiä kirjoitettaessa. Bottien avulla käyttäjä voi helposti vetää tarvitsemaansa mediaa esiin ja jakaa sitä muille.

Uusien mahdollisuuksien havainnollistamiseksi Telegram-tiimi on luonut muutaman esimerkkibotin. @music tuo tarjolle klassista musiikkia, @youtube hakee nimensä mukaisesti YouTube-videoita, @foursquare-botin avulla on mahdollista jakaa sijainteja ja @sticker tarjoilee emojien perusteella keskusteluun lisättäviä tarroja.

Telegramin tarkoitus on kuitenkin, ettei bottitarjonta jää tähän. Tarjolla on avoin ohjelmointirajapinta, jolla kehittäjät voivat luoda omia käyttötarkoituksia boteille. Mahdollisuudet tulevat Telegramin mukaan monipuolistumaan lähikuukausina, sillä ”2016 on bottien vuosi”. Samaa viestiä ovatkin toitottaneet monet teknologiayhtiöt, kuten Microsoft.

Bottitoimintojen lisäksi Telegram on hionut sovelluksensa ulkonäköä kauniimmaksi. Päivitetyn sovelluksen löydät Google Playsta ja Applen App Storesta.

@music-botin avulla löytyy klassista musiikkia jaettavaksi.

 

@youtube-botti helpottaa videoiden hakua.