Uusi verkkokauppa Teknavi.com

WhatsApp julkaisi uuden tietoturvasivuston - paljasti samalla ensi kertaa tiedot kuudesta haavoittuvuudesta

WhatsApp-pikaviestimelle on perustettu oma tietoturvan tilasta kertova sivusto. Samalla tiedotettiin kuudesta tietoturvapuutteesta, joista ei aiemmin tiedetty.

Facebook-omisteinen pikaviestisovellus WhatsApp on saanut oman tietoturvasivustonsa. Sille on tarkoitus päivittää tietoja sovelluksen tietoturvan tasosta sekä mahdollisista käyttäjää uhkaavista bugeista. WhatsApp-käyttäjät ovat jo kauan toivoneet erillistä tietoturvasivustoa, josta olisi helppo varmistaa sovelluksen käytön turvallisuus, ja nyt huutoon on vastattu.

WhatsAppin tietoturvakorjauksista on tähän mennessä tiedotettu lähinnä sovelluskauppojen päivityslokeissa, joissa ei kuitenkaan ole voitu kertoa tilanteista sen tarkemmin kauppapaikkojen säännösten vuoksi.

Samalla WhatsApp kertoi kuudesta hiljattain havaitusta bugista, jotka olisivat saattaneet mahdollistaa eriasteiset etähyökkäykset käyttäjiä kohtaan. Bugeista viisi korjattiin välittömästi ja kuudes hieman myöhemmin, eikä niitä ole havaittu hyödynnetyn. Artikkelin julkaisuhetkellä WhatsAppin tietoturvassa ei sivuston mukaan ole havaittuja puutteita.

WhatsAppin blogipäivityksen mukaan sivuston tarkoitus on tehdä viestimestä entistä läpinäkyvämpi ja luotettavampi. WhatsAppilla on maailmanlaajuisesti yli kaksi miljardia käyttäjää, joten tietoturva on luonnollisesti erittäin tärkeä palanen sovelluksen toimintaa.