Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Wear OS 3 vihdoin muussa kuin Samsung-älykellossa: Montblanc Summit 3 julki

Montblanc Summit 3 on luksusluokan älykello Qualcommin viimeisimmällä piirillä.

Mikä merkittävintä, se on myös Wear OS 3:n ensiesiintyminen Samsung-malliston ulkopuolella.

Google esitteli Android-pohjaisen älykello-ohjelmistonsa Wear OS 3:n viime heinäkuussa. Ohjelmiston kehitystyössä on ollut mukana myös Samsung, ja kenties siitä syystä se onkin toistaiseksi ollut käytössä vain korealaisjätin Galaxy Watch4 -mallistossa. Montblanc Summit 3 tuo Wear OS 3:n myös muiden valmistajien tuotteisiin.

Montblanc Summit 3 sisältää mitä ilmeisimmin pitkälti vakiotason Wear 3 -ohjelmiston, sillä erikoisominaisuuksista ei kellon julkistuksen yhteydessä juuri kerrottu. Google-palvelut ja Maps-navigointi kuitenkin mainittiin, minkä ohella Montblanc kertoi monipuolisesta treenisovelluksesta uniseurantoineen.

Uusi älykello sisältää Qualcommin Snapdragon Wear 4100+ -järjestelmäpiirin ja on titaanirunkoinen. Kellotaulun halkaisija on 42 millimetriä, ja mustan, valkean tai ”kaksoisväritteisen” kellon mukaan saa joko kumisen tai nahkaisen rannekkeen.

Wear OS 3:n valikko Montblanc Summit 3:lla.

Montblanc ei tarkemmin täsmennä Summit 3:n käyttöaikaa, mutta kellon luvataan olevan optimoitu pitkää akunkestoa varten. Myös akun vaihtopalvelu kuuluu myyntilupaukseen.

Montblanc Summit 3, jonka myötä Wear OS 3 viimein nähdään myös Samsung-malliston ulkopuolella, on nyt saatavilla Montblancin verkkokaupasta 1 290 Yhdysvaltain dollarin suositushintaan.

Wear OS 3 -kelloja nähtäneen lähitulevaisuudessa enemmänkin. Myös Google esitteli aiemmin pitkään huhuissa pyörineen Pixel Watch -älykellonsa, jonka myynti alkanee myöhemmin tänä vuonna.