Vuoden vanha iPhone vai Samsungin uusin lippulaiva? Näin hurja on nopeusero

Applen iPhonet ovat usein saaneet kehuja nopeudestaan ja käytön sulavuudesta, ja tämä nopeus ja sulavuus tulee hyvin esille, kun vajaa vuosi sitten julkaistu iPhone 6s laitetaan kisaan Samsungin uusinta lippulaivaa, Galaxy Note7:ää vastaan. PhoneBuffin video näyttää, miten iPhone avaa sovelluksia huomattavasti nopeammin kuin Note7 ja ero vain kasvaa, kun kierros alkaa alusta ja jo kertaalleen avattuja sovelluksia avataan uudestaan.

Videolla vastakkain ovat siis Applen kaksiytimistä A9-suoritinta ja kahden gigatavun RAM-muistia käyttävä iPhone 6s sekä Qualcommin neliytimistä Snapdragon 820 -suoritinta ja neljän gigatavun RAM-muistia käyttävä Note7. Nopeutta vertaillaan avaamalla liuta erilaisia sovelluksia ja suorittamalla niillä muutamia tehtäviä. Sama kierros toistetaan, jolloin nähdään, miten puhelimet pitävät sovelluksiataustalla valmiina jatkamaan.

iPhone 6s.

Vaikka videolla todella ovat vastakkain vuoden vanha iPhone-malli ja Samsungin uusin huippumalli, kannattaa pitää mielessä, että Note7 käyttää vastaavia sisuksia kuin jo keväällä julkaistut Galaxy S7 -mallit. Lisäksi Samsung-aiheinen uutissivusto SamMobile ehti huomauttaa, ettei testi vastaa normaaleja käyttötilanteita, ja ettei video tuo esille Note7:n todellisia etuja, kuten jaetun ruudun moniajoa tai S Pen -kynän tuomia lisätoimintoja. Nämä seikat ovat toki totta, mutta myös SamMobile myöntää sen verran, ettei puhelimen nopeutta voi päätellä vain spekseistä ja isoista numeroista, vaan ohjelmiston optimoinnilla on iso merkitys. Nopeaa puhelinta kaipaavan ei kannata tuijottaa vain ytimien määriä tai gigahertsejä.