Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Virtuaalitodellisuus tulee puskee Suomessa myös asuntonäyttöihin

Virtuaalitodellisuus tulee nyt myös asuntonäyttöihin Suomessa. Ensimmäisenä liikkeellä on Aktia Kiinteistönvälitys.

Aktian välittämiin asuntoihin voi jatkossa tutustua myös virtuaalitodellisuuslaitteiden kautta katsoen. Tämä onnistuu jatkossa sekä kotoa että Aktian toimitiloissa.

Aktia Kiinteistövälityksen välittämät 230 kohdetta on 3D-kuvattu.Kaikki kuvatut ja tällä hetkellä myynnissä olevat kohteet tuodaan tarjolle myös virtuaalitodellisuuteen.

– Katsominen on mahdollista yhdistämällä Etuovessa tai Oikotiellä olevan esittelyn virtuaalilaseihin napauttamalla vr-kuvaketta, Aktia Kiinteistönvälitys Oy:n aluejohtaja Saara Murtovaara kertoi Aktian tiedotteessa. Toiminto on kaiketi tulossa käyttöön aivan pian, sillä kokeiltaessa emme VR-kuvakkeita palveluista vielä löytyneet.

Aktia aikoo myös aloittaa virtuaalilasien lainaamisen asiakkaille.

– Kaikilla kuluttajilla ei vielä ole omia laseja, joten meillä on lähiviikkoina tulossa useisiin toimipisteisiin virtuaalilasit, joita asunnon ostaja voi lainata tutustuakseen haluamaansa asuntoon — tai vaikka useampaan yhdellä kertaa. Haluamme olla edelläkävijöitä ja hyödyntää tekniikan tuomia uusia mahdollisuuksia, Murtovaara korostaa.

Virtuaalitodellisuudessa toteutetut asuntoon tutustumiset voivat vähentää perinteisten asuntoesittelyjen tarvetta.Erityisesti VR-tutustuminen voihyödyntää ostajia, jotka etsivät kotia toisesta kaupungista, vaikka satojen kilometrien päästä.

– Olemme innoissamme, kun voimme ensimmäisinä Suomessa tarjota asiakkaillemme uusia innovaatioita, jotka nopeuttavat ja helpottavat asunnonvaihtoa. Tämä ei enää ole tulevaisuutta, vaan nykypäivää, toteaa Aktia Kiinteistönvälityksen toimitusjohtaja Katriina Remahl.

Aktia Kiinteistövälityksen toteutus tapahtuu sen yhteistyökumppanin Realest3D:n kanssa.