Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Violetti iPhone 12 aloitti Apple-tuotteissa historiallisen siirtymän sarjanumeroiden osalta

Apple esitteli hiljattain violetin värin iPhone 12 -älypuhelimilleen.

Julkistus oli siinä mielessä merkittävä, että se aloitti historiallisen muutoksen myös sarjanumeroissa, MacRumors-sivusto kertoo.

Apple vahvisti jo jonkin aikaa sitten siirtyvänsä ennen pitkää satunnaisiin sarjanumeroihin laitteissaan. Hiljattain esitelty violetti iPhone 12 on ensimmäinen älypuhelin tällaisella, täysin satunnaisesti luodulla sarjanumerolla. Sama koskenee suurella todennäköisyydellä myös violettia iPhone 12 miniä, mutta AirTag-paikantimissa sen sijaan on yhä käytössä vanha, 12-numeroinen sarjanumerojärjestelmä.

Tähän asti Apple-tuotteiden sarjanumerosta on voinut helposti päätellä tietoja laitteen valmistuksesta. Numerosarjan ensimmäiset kolme numeroa paljastivat vaikkapa iPhonen valmistuspaikan, seuraavat taas ajankohdan ja viimeiset muun muassa muistimäärät.

Uusissa sarjanumeroissa on 8-14 täysin satunnaisesti valittua numeroa, ensi alkuun 10. Numerosarjasta ei voi päätellä minkäänlaisia tietoja esimerkiksi valmistuksesta, mutta jokaisella laitteella on toki edelleen oma, yksityinen numerotunnisteensa.

Apple on jo ennestään vahvistanut, että aiemmin julkaistut, yhä myytävät laitteet sisältävät yhä vanhankantaisen sarjanumeron. Uusi violetti iPhone 12 vaikuttaakin olevan ensimmäinen Apple-tuote uusitulla sarjanumerolla.