Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vika osassa iPhone 11 -puhelimia voi johtaa kosketusnäytön toimimattomuuteen - näin tarkastat kuuluuko oma iPhonesi korjausohjelman piiriin

Apple on avannut uuden korjausohjelman ja samalla myöntänyt ongelmat pienessä määrässä syksyllä 2019 esiteltyjä Phone 11 -puhelimia.

Applen mukaan se on havainnut, että “pieni prosenttiosuus” iPhone 11 -puhelinten näytöistä saattaa lakata vastaamasta kosketukseen johtuen ongelmasta näyttömoduulissa. Ongelmasta kärsivät laitteet on valmistettu aikavälillä marraskuusta 2019 toukokuuhun 2020.

Apple on avannut verkkosivuillaan työkalun, jolla voi puhelimen sarjanumeron perusteella tarkastaa, kuuluuko oma iPhone 11 -puhelin ongelmasta kärsiviin valmistuseriin. Sarjanumeron näkee puhelimesta valikosta Asetukset – Yleiset – Tietoja.

Ongelmat ja korjausohjelma koskevat vain iPhone 11 -mallia, eivätkä esimerkiksi iPhone 11 Pro -malleja.

Applen korjausohjelma tarkoittaa sitä, että Apple on myöntänyt ongelman ja tarjoaa maksuttomat korjaukset myös nyt 1 vuoden takuuajan jälkeen. Euroopan unionin alueella korjausohjelman vaikutus sinällään on vähäinen, sillä korjaukset olisivat menneet Applen piikkiin muutenkin virhevastuun perusteella.

Ongelmasta kärsivän iPhone 11:n huoltaminen onnistuu maksutta Applen valtuutettujen huoltoliikkeiden ja Applen huoltopalvelun kanssa.